Omelett med ärter, parmaskinka och parmesanost

15 minuter
380 kcal

Ägg är rika på protein och håller oss mätta länge. Därför är omelett den perfekta måltiden. Speciellt om man som här, fyller den med massor av gott.

Omelett med fyllning

Omelett med fyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 skivor parmaskinka
  • 2 dl gröna ärter, nyspritade
  • Rapsolja, kallpressad
  • ½ schalottenlök
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 4 ägg
  • 4 msk parmesanost, finriven
  • 2 msk gräslök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så lagar du omelett med fyllning

  • Stek skinkan spröd i en stekpanna, låt den svalna och hacka den fint.

  • Häll kokande vatten över ärterna plus ett par droppar rapsolja. Låt dem stå i ett par min och häll i ett durkslag.

  • Skär schalottenlöken i fina ringar. Blanda skinka, ärter och schalottenlök.

  • Laga nu en omelett åt gången. Värm 1 tsk olivolja i en nonstickpanna. Vispa 2 ägg och en nypa salt. Häll äggmassan i pannan och stek omeletten stabil på ena sidan. Lägg ett stort grytlock över pannan, vänd på allt och låt omeletten glida ner i pannan igen. Strö 2 msk parmesanost över, lägg på locket och stek stabil på den andra sidan.

  • Häll hälften av ärtblandningen på den ena halvan av varje omelett och vik den andra halvan över. Toppa med finskuren gräslök och mal lite svartpeppar över.

TIPS! Får du inte tag i färska ärter kan du använda frysta. Häll kokande vatten över och låt dra i 5 min.