Omelett med cheddar och spetskålsråkost

15 minuter
572 kcal

Omelett är ett snabbt och enkelt sätt att få proteiner i vardagen. Servera den som här med en frisk spetskålsråkost med morötter och salladslök.

Omelett + sallad

HAR DU DET STRESSIGT? Middag på bara 15 minuter. Omelett med spröd sallad.

© wichmann+bendtsen

Omelett med råkost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ spetskål
  • 2 salladslökar
  • 2 morötter
  • 100 g ärter, små och färska
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • 1 citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 4 ägg
  • 40 g cheddarost
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • 1 näve bredbladig persilja
  • Tabasco

Tillbehör:

  • 3 skivor rågbröd

Så här gör du

  • Skär spetskål, salladslök och morötter väldigt fint.

  • Blanda grönsakerna i en skål med ärter, rapsolja, citronsaft samt lite salt och peppar. Smaka av.

  • Vispa äggen med en gaffel och riv cheddarosten.

  • Värm olivoljan i en non-stickpanna och häll i hälften av äggen. Stek den första omeletten på båda sidorna, du kan vända på den med hjälp av ett grytlock för att få fin yta på båda sidor. Fördela hälften av osten på omeletten och håll den varm medan du steker den andra.

  • Hacka persiljan grovt.

  • Lägg upp omeletterna med persilja och spetskålsalladen vid sidan av med en skvätt tabasco.

  • Servera rostat rågbröd till.