Omelett med svamp och örtkryddor

15 minuter
413 kcal

Är det stressigt i vardagen? Det behöver inte gå ut över middagsmaten. 15 minuter är allt du behöver för att göra omelett med svamp och örtkryddor.

Tallrik med omelett

Du kan faktiskt äta omelett med svamp och örtkryddor till morgon, lunch och middag.

© wichmann+bendtsen

Omelett med svamp och örtkryddor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g blandade svampar
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 4 ägg
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 liten näve dill
  • 1 liten näve bredbladig persilja
  • 3 skivor rågbröd, rostat

Så lagar du omelett med fyllning

  • Rensa svampen, ta bort stjälkarna och skär hattarna i fina skivor. Stek dem i olja i en panna tills de har fått lite färg och krydda med salt och peppar. Lägg hälften av svampen på en tallrik.
  • Vispa två av äggen med en gaffel. Häll äggmassan över svampen i pannan.
  • Stek omeletten stabil på den ena sidan. Vänd den genom att låta den glida över på ett grytlock och tillbaka i pannan. Stek omeletten stabil på andra sidan. Upprepa processen och gör den andra omeletten.
  • Servera omeletterna med två örtkryddsbuketter av persilja, gräslök och dill. Servera rostat rågbröd till.

TIPS! Svampar mår inte bra av vatten så testa om du kan få bort all jord med en liten vass kniv eller en mjuk borste.