Nyttiga recept Middag Wok med nö... Wok med nötkött, nudlar och grönsaker 30 minuter 638 kcal God mat på kort tid? Då är wok alltid en vinnare. Bra balans mellan kryddigt, surt, salt och sött. Massor av grönsaker och få kalorier. Det gillar vi! Av Maria Christensen 17 juni 2024 WOK En rätt vi återvänder till igen. Och igen. Och igen... © wichmann+bendtsen Wok med nötkött, nudlar och grönsaker Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 msk extra virgin olivolja 2 fett vitlök 2 msk soja 1½ tsk malen koriander ½ tsk socker ½ lime, saften 300 g oxfilé i strimlor 250 g morot 300 g broccoli 200 g spetskål 1 rödlök 75 fullkornsnudlar ½ msk olja till stekning ½ tsk socker 3 msk soja ½ lime, saften Svartpeppar, nymalen 1 msk jordnötter Så här gör du Blanda olja, finhackad vitlök, sojasås, koriander, socker och limesaft till en marinad och vänd köttet i den. Skär morötterna i strimlor, broccolin i buketter och hacka kålen och rödlöken i bitar. Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. Låt stå i 5 minuter och lägg i en sil. Bryn köttet i en het panna. Lägg köttet åt sidan. Tillsätt olja i pannan och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt köttet och sedan nudlarna. Blanda socker, soja och lime och rör ner i wokblandningen. Lägg upp på tallrikar och toppa med nymald peppar och jordnötter. NötköttMorotBroccoliSpetskålNötter