Wok med nötkött, nudlar och grönsaker

30 minuter
638 kcal

God mat på kort tid? Då är wok alltid en vinnare. Bra balans mellan kryddigt, surt, salt och sött. Massor av grönsaker och få kalorier. Det gillar vi!

Wok med nötkött, nudlar och grönsaker – Wok-med-notkott

WOK En rätt vi återvänder till igen. Och igen. Och igen...

© wichmann+bendtsen

Wok med nötkött, nudlar och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 fett vitlök
  • 2 msk soja
  • 1½ tsk malen koriander
  • ½ tsk socker
  • ½ lime, saften
  • 300 g oxfilé i strimlor
  • 250 g morot
  • 300 g broccoli
  • 200 g spetskål
  • 1 rödlök
  • 75 fullkornsnudlar
  • ½ msk olja till stekning
  • ½ tsk socker
  • 3 msk soja
  • ½ lime, saften
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 msk jordnötter

Så här gör du

  • Blanda olja, finhackad vitlök, sojasås, koriander, socker och limesaft till en marinad och vänd köttet i den.
  • Skär morötterna i strimlor, broccolin i buketter och hacka kålen och rödlöken i bitar.
  • Lägg nudlarna i en skål och täck med kokande vatten. Låt stå i 5 minuter och lägg i en sil.
  • Bryn köttet i en het panna. Lägg köttet åt sidan.
  • Tillsätt olja i pannan och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt köttet och sedan nudlarna.
  • Blanda socker, soja och lime och rör ner i wokblandningen.
  • Lägg upp på tallrikar och toppa med nymald peppar och jordnötter.