Wok med lax och röd spetskål

20 minuter
366 kcal

Färger, nyttigt fett, mycket protein och massor av grönsaker får du i den här goda wokrätten som du kan ha färdig på 20 min.

wokrätt med lax och röd spetskål

WOK MED LAX – Du kan använda precis de grönsaker du vill, men om du byter så tänk gärna i färgvariation. För då får du många olika vitaminer och mineraler.

© wichmann+bendtsen

Wok med lax och röd spetskål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul paprika
  • 1 rödlök
  • 250 g röd spetskål
  • 2 st. vårlökar
  • 225 g lax
  • Lite färsk koriander
  • 1 chili
  • Ev lime

Bassås

  • ½ dl soja
  • 2 msk socker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vatten
  • Ev lite färsk eller torkad chili

Så gör du

  • Skär paprika och rödlök i strimlor. Skär spetskålen och skär vårlök i skivor.
  • Stek alla grönsakerna i en varm wok i 3-4 min. Ställ det åt sidan.
  • Stek laxbitarna cirka 3 min på ena sidan och 1 min på andra.
  • Lägg upp grönsaker tillsammans med lax skuren i tärningar och toppa med chili och koriander. Servera med bassåsen och ev limeklyftor.

Bassås

Chili, lime, socker och soja – skaka ihop och du har alla grundsmakerna till en smakfest.

Bassåsen kan varieras med t ex riven ingefära, vitlök och färska örter om du har det hemma. Men den är också riktigt god precis som den är.

TIPS! Laxen släpper från stekpannan när den är färdigstekt på ena sidan. Vänta med att vända den tills den släpper så det inte blir småbitar. Älskar du inte fisk kan du använda skinktärningar, och om det ska vara vegetariskt är edamamebönor eller marinerad tofu gott.


Newsletter background