Vegansk curry med kokosmjölk och pumpa

40 minuter
454 kcal

Denna krämiga och kryddiga gryta har så mycket smak att du inte kommer att sakna köttet – och så mycket fyllighet att du inte kommer att sakna tillbehör som ris.

En skål med en krämig curry med grönt på toppen.

MUMS – Njut av dofter i köket och hetta i munnen.

© wichmann+bendtsen

Vegansk curry med kokosmjölk och pumpa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 1½ fett vitlöksklyftor
  • ½ msk extra virgon olivolja
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 msk curry
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk mald koriander
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk muskotnöt
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ msk rörsocker eller kokossocker
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • ¼ hokkaidopumpa
  • 200 g tofu
  • ¼ blomkål
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ burk kokosmjölk

Tillbehör:

  • 50 g färsk spenat
  • ½ näve färska örter

Så här gör du

  • Fräs den finhackade löken och vitlöken i oljan i en stor kastrull.
  • Tillsätt finriven ingefära och kryddor. Stek i några minuter.
  • Tillsätt buljong, tärnad pumpa och tofu, grovhackad blomkål, tomat och kokosmjölk. Rör ihop ordentligt. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i 20–25 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  • Vänd ner spenat i curryn precis innan servering och toppa med grovhackade örter.

Tips Om du inte kan vänta på att curryn ska koka ner kan du hjälpa den på traven med lite redning.