Pumpapaj

Njut av sötma utan att oroa dig för överdrivet kaloriintag.

1 november 2010 av I FORM

Botten:

10 fettfattiga vaniljkex
50 g pumpakärnor
1 msk pumpakärneolja
1 msk akaciahonung


Fyllning:

3 ägg
100 g råsocker
50 g akaciahonung
1 hel vaniljstång
250 g pumpa
150 g kesella
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 krm havssalt


Kräm:

200 g kesella
Korn från en halv vaniljstång


Tillagning

Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel. Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

Så här nyttig är din pumpa.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar