Pumpapaj

1 timme
246 kcal

Njut av sötma utan att oroa dig för överdrivet kaloriintag.

Pumpapaj

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten:

  • 10 fettfattiga vaniljkex
  • 50 g pumpakärnor
  • 1 msk pumpakärneolja
  • 1 msk akaciahonung

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 100 g råsocker
  • 50 g akaciahonung
  • 1 hel vaniljstång
  • 250 g pumpa
  • 150 g kesella
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm havssalt

Kräm:

  • 200 g kesella
  • Korn från en halv vaniljstång

Tillagning

  • Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform.

  • Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter.

  • Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.

  • Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter.

  • Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.

  • Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen.

  • Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.

  • Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.