Pumpapaj

Njut av sötma utan att oroa dig för överdrivet kaloriintag.

1 november 2010 av I FORM

Botten:

10 fettfattiga vaniljkex
50 g pumpakärnor
1 msk pumpakärneolja
1 msk akaciahonung

Fyllning:

3 ägg
100 g råsocker
50 g akaciahonung
1 hel vaniljstång
250 g pumpa
150 g kesella
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 krm havssalt

Kräm:

200 g kesella
Korn från en halv vaniljstång

Tillagning

  • Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. 
  • Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. 
  • Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången. 
  • Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. 
  • Kyl av och mosa pumpan med en gaffel. 
  • Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. 
  • Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. 
  • Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

Så här nyttig är din pumpa.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar