Pumpapaj

Njut av sötma utan att oroa dig för överdrivet kaloriintag.

1 november 2010 av I FORM-redaktionen

Pumpapaj

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 45 minuter

Tid totalt: 1 timme

INGREDIENSER

Botten:

10 fettfattiga vaniljkex

50 g pumpakärnor

1 msk pumpakärneolja

1 msk akaciahonung

Fyllning:

3 ägg

100 g råsocker

50 g akaciahonung

1 hel vaniljstång

250 g pumpa

150 g kesella

1 tsk färskriven ingefära

1 tsk riven muskotnöt

1 tsk kanel

1 krm havssalt

Kräm:

200 g kesella

Korn från en halv vaniljstång

Tillagning

  • Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform.
  • Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
  • Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.
  • Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter.
  • Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.
  • Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen.
  • Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
  • Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

näringsinnehåll per person

Energi: 246 kcal

Protein: 9,3 g

Fett: 8,3 g

Kolhydrat: 32,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar