Nyttiga recept Kakor Pumpapaj Pumpapaj 1 timme 246 kcal Njut av sötma utan att oroa dig för överdrivet kaloriintag. Av I FORM-redaktionen 31 oktober 2010 Pumpapaj Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Botten: 10 fettfattiga vaniljkex 50 g pumpakärnor 1 msk pumpakärneolja 1 msk akaciahonung Fyllning: 3 ägg 100 g råsocker 50 g akaciahonung 1 hel vaniljstång 250 g pumpa 150 g kesella 1 tsk färskriven ingefära 1 tsk riven muskotnöt 1 tsk kanel 1 krm havssalt Kräm: 200 g kesella Korn från en halv vaniljstång Tillagning Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel. Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till. Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här. Pumpa