Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

30 minuter
479 kcal

Få massor av grönsaker i den här goda kycklingrätten, som kommer vara en hit för hela familjen. Aldrig har middagen varit enklare att fixa!

Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

ENKEL VARDAGSMAT för hela familjen!

© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul paprika
  • 200 g grön sparris
  • ½ blomkål
  • 200 g körsbärstomater
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk pesto, hemgjord eller färdigköpt

Basilikapesto:

  • 40 g pinjenötter
  • 3 näve basilika
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär kycklingen i små tärningar och paprika, sparris och blomkål i grova bitar. Dela tomaterna.
  • Om du gör peston själv: Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare eller mixer, och mixa tills du har en krämig pesto. Smaka ev av med lite extra salt, peppar och vitlök.
  • Fördela kyckling och grönsaker i en ugnsfast form och tillför cirka 4 msk pesto och salt och peppar. Sätt fatet i ugnen i cirka 25 min eller tills kycklingen är färdig. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.
  • Spara resterna av basilikapeston i kylskåpet. Den kan hålla 1-2 veckor i kylskåp.

LÄS OCKSA: Ramslök är också gott i en pesto