Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

30 minuter
479 kcal

Få massor av grönsaker i den här goda kycklingrätten, som kommer vara en hit för hela familjen. Aldrig har middagen varit enklare att fixa!

Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

ENKEL VARDAGSMAT för hela familjen!

© wichmann+bendtsen

Ugnsbakad kyckling med grönsaker och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul paprika
  • 200 g grön sparris
  • ½ blomkål
  • 200 g körsbärstomater
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk pesto, hemgjord eller färdigköpt

Basilikapesto:

  • 40 g pinjenötter
  • 3 näve basilika
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär kycklingen i små tärningar och paprika, sparris och blomkål i grova bitar. Dela tomaterna.
  • Om du gör peston själv: Lägg alla ingredienserna till peston i en matberedare eller mixer, och mixa tills du har en krämig pesto. Smaka ev av med lite extra salt, peppar och vitlök.
  • Fördela kyckling och grönsaker i en ugnsfast form och tillför cirka 4 msk pesto och salt och peppar. Sätt fatet i ugnen i cirka 25 min eller tills kycklingen är färdig. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.
  • Spara resterna av basilikapeston i kylskåpet. Den kan hålla 1-2 veckor i kylskåp.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background