Tomatsoppa med bakad paprika

30 minuter
299 kcal

Tomater innehåller massor av nyttiga saker och smakar fantastiskt både färska och tillagade. Här får du ett av våra favoritrecept – en smarrig tomatsoppa med bakad paprika.

Skål med tomatsoppa och rågbröd

Tomatsoppa med bakad paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg tomater
  • 1 röda paprikor
  • ½ lök
  • 1 fett vitlök
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk akaciahonung
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 skiva rågbröd
  • 25 g fetaost
  • Oregano, färsk

Så gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomater, paprika och lök i grova bitar. Lägg dem i en ugnsfast form med vitlök och strö kryddor över. Rör runt. Baka i 30 min.
  • Häll över de bakade grönsakerna i en gryta. Mixa tills du har en tjock, krämig soppa.
  • Koka upp och låt sjuda i 10 min.
  • Tillsätt honung och grädde och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan med rostat rågbröd, smulad fetaost och lite färsk oregano.

Pröva också våra fylld paprika.

TIPS! Är du inte så förtjust i oregano, kan du dekorera soppan med din egen favoritörtkrydda. Basilika, timjan och rosmarin passar alla bra till tomat.

LÄS OCKSA: Våra favoritrecept med paprika