Squash-spaghetti med kryddig tomatsås och linsbullar

50 minuter
474 kcal

Vi älskar plantfärs! Gör det till exempel till "köttbullar" som i den här rätten, där de serveras med tomatsås och squashspaghetti för en äkta vegetarisk Lady och Lufsen-måltid. Smaklig måltid!

Linsbullar med squash-spaghett

VEGETARISKA KÖTTBULLAR? Ersätt köttet med linser, som också är proppfulla av proteiner

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med tomatsås och linsbullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 squash

Linsbullar

  • 240 g gröna linser, kokta
  • ½ lök, finriven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 5 msk havregryn
  • 1½ tsk oregano
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 1 näve bredbladig persilja, finhackad
  • 1 näve basilika, finhackad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Linsbullar

  • 240 g gröna linser, kokta
  • ½ lök, finriven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 5 msk havregryn
  • 1½ tsk oregano
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 1 näve bredbladig persilja, finhackad
  • 1 näve basilika, finhackad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tomatsås

  • ½ msk extra jungfruolja
  • ½ liten lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 liten morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • tsk cayennepeppar
  • ½ msk akaciahonung
  • 1 näve basilika, grovhackad
  • 1 näve bredbladig persilja, grovhackad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du vegetariska linsbullar med tomatsås

  • Lägg linser i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en färs.

  • Forma 12 linsbullar. Stek i 10 min på varje sida tills de är genomstekta och spröda.

  • Gör squashpasta med en spiralizer, ett juliennejärn eller en potatisskalare.

  • Skär löken fint och riv moroten grovt. Värm olja i en liten gryta och sautera lök, vitlök och morot i 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och koka upp. Låt såsen sjuda på låg värme i 20 min. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera squashpasta med tomatsås, linsbullar, basilika och riven parmesan.

TIP!Gör inte linsbullarna för stora, då kan de bli lite för mjuka.