Linsbullar med squash-spaghett
Vegetariska köttbullar?

Ersätt köttet med linser, som också är proppfulla av proteiner

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med kryddig tomatsås och linsbullar

Vi älskar plantfärs! Gör det till exempel till "köttbullar" som i den här rätten, där de serveras med tomatsås och squashspaghetti för en äkta vegetarisk Lady och Lufsen-måltid. Smaklig måltid!

22 januari 2020 av Signe Moesby Leth

Squash-spaghetti med tomatsås och linsbullar

2 personer

2 squash 

Linsbullar:
240 g gröna linser, kokta 
½ lök, finriven 
2 vitlöksklyftor 
1 ägg 
2½ msk mjöl 
5 msk havregryn 
1½ tsk oregano 
2 msk parmesanost, riven 
1 näve bredbladig persilja, finhackad 
1 näve basilika, finhackad 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen 

Tomatsås: 
½ msk extra jungfruolja 
½ liten lök 
1–3 vitlöksklyftor 
1 liten morot 
1 burk krossade tomater 
1 tsk oregano 
½ tsk timjan 
¼–½ tsk cayennepeppar 
½ msk akaciahonung 
1 näve basilika, grovhackad 
1 näve bredbladig persilja, grovhackad 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du vegetariska linsbullar med tomatsås

  • Lägg linser i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en färs. 
  • Forma 12 linsbullar. Stek i 10 min på varje sida tills de är genomstekta och spröda.
  • Gör squashpasta med en spiralizer, ett juliennejärn eller en potatisskalare. 
  • Skär löken fint och riv moroten grovt. Värm olja i en liten gryta och sautera lök, vitlök och morot i 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och koka upp. Låt såsen sjuda på låg värme i 20 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Servera squashpasta med tomatsås, linsbullar, basilika och riven parmesan.

TIP! Gör inte linsbullarna för stora, då kan de bli lite för mjuka. 

Näringsinnehåll per person i linsbullar med tomatsås:

Energi: 474 kcal 
Protein: 28 g 
Fett: 12 g 
Kolhydrater: 69 g 
Kostfibrer: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar