Linsbullar med squash-spaghett
Vegetariska köttbullar?

Ersätt köttet med linser, som också är proppfulla av proteiner

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med kryddig tomatsås och linsbullar

Vi älskar plantfärs! Gör det till exempel till "köttbullar" som i den här rätten, där de serveras med tomatsås och squashspaghetti för en äkta vegetarisk Lady och Lufsen-måltid. Smaklig måltid!

Squash-spaghetti med tomatsås och linsbullar

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

2 squash

Linsbullar

240 g gröna linser, kokta

½ lök, finriven

2 vitlöksklyftor

1 ägg

2½ msk mjöl

5 msk havregryn

1½ tsk oregano

2 msk parmesanost, riven

1 näve bredbladig persilja, finhackad

1 näve basilika, finhackad

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

Tomatsås

½ msk extra jungfruolja

½ liten lök

1-3 vitlöksklyftor

1 liten morot

1 burk krossade tomater

1 tsk oregano

½ tsk timjan

¼–½ tsk cayennepeppar

½ msk akaciahonung

1 näve basilika, grovhackad

1 näve bredbladig persilja, grovhackad

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du vegetariska linsbullar med tomatsås

  • Lägg linser i en skål och mosa med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en färs.

  • Forma 12 linsbullar. Stek i 10 min på varje sida tills de är genomstekta och spröda.
  • Gör squashpasta med en spiralizer, ett juliennejärn eller en potatisskalare.
  • Skär löken fint och riv moroten grovt. Värm olja i en liten gryta och sautera lök, vitlök och morot i 5 min. Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och koka upp. Låt såsen sjuda på låg värme i 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera squashpasta med tomatsås, linsbullar, basilika och riven parmesan.

TIP!Gör inte linsbullarna för stora, då kan de bli lite för mjuka.

Näringsinnehåll per person i linsbullar med tomatsås:

Energi: 474 kcal

Protein: 28 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 69 g

Kostfiber: 11 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar