Köttbullar med bakade rödbetor och quinoa

30 minuter
582 kcal

Även om du har bråttom ska du inte gå miste om nyttig och god middagsmat. Testa det här receptet på köttbullar med bakade rödbetor och quinoa, som är klar på en halvtimme. Smaklig måltid!

Köttbullar med bakade rödbetor och quinoa

SKA MIDDAGEN VARA ENKEL? Köttbullar är alltid en hit. Servera dem med bakade rödbetor och quinoa, och ha middagen klar på 30 minuter.

© wichmann + bendtsen

Köttbullar med bakade rödbetor och quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g rödbetor
  • Rapsolja, kallpressad
  • Havssalt
  • 75 g svart quinoa, rå vikt
  • 250 g kalvfärs, max 10 % fett
  • 1 ägg
  • 2 msk fullkornsvetemjöl
  • 2 msk minimjölk
  • 1 schalottenlök
  • En liten näve timjan
  • ½ äpple
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 msk extra jungfruolja
  • En stor näve vattenkrasse

Dijonvinägrett:

  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Skala och skär rödbetorna i klyftor. Pensla med rapsolja, salta, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och och baka dem i 200°C i 20 min.
  • Koka quinoa om du inte har från tisdagen.
  • Blanda färsen med ägg, mjöl, mjölk, riven schalottenlök, finhackad timjan samt det halva äpplet i fina tärningar. Krydda med salt och peppar. Forma små köttbullar och stek i olivolja.
  • Vispa ihop vinägretten genom att först vispa vinäger och senap. Häll därefter i oljan i en tunn stråle under vispning. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg upp köttbullar med krasse, rödbetor och färsk timjan. Häll 1 tsk vinägrett över varje portion rödbetor. Servera quinoa som tillbehör.