Sensommarsallad med blåbär, valnötter och feta

15 minuter
391 kcal

Denna sensommarsallad serveras med blåbär och valnötter, som både ger näring och krispighet. Laga den fräscha salladen på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

Sallad med blåbär

Har du ont om tid kan du köpa färdiga granatäppelkärnor i mataffären.

© wichmann+bendtsen

Sensommarsallad med blåbär, valnötter och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 14 halva valnötskärnor
  • 200 g spetskål
  • 100 g sallad, här en blandning av radicchio, frisé och hjärtsallad
  • 4 msk granatäppelkärnor
  • 2 msk vinägrett
  • 100 g blåbär
  • 100 g feta

Vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • dl vitvinsvinäger
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

  • 2 skiva fullkornsrågbröd

Så här gör du

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr stekpanna.

  • Skär spetskålen fint och riv eller skär salladerna i lagom bitar.

  • Dela granatäpplet på tvären och banka sedan på en halva i taget. Det får kärnorna att lossna. Lägg dem i en skål. Ha gärna ett förkläde på dig, för det kan skvätta saft.

  • Skaka eller vispa ihop vinägretten noga och smaka av.

  • Blanda kål och sallad, lägg det i en skål eller på två tallrikar och ringla vinägretten över.

  • Lägg upp salladen med valnötter, granatäppelkärnor, blåbär och fetaost som du smular över.

  • Servera ev rostat rågbröd till.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background