Spetskålssallad med blåbär, granatäppelkärnor, valnötter och fetaost

15 minuter
391 kcal

Denna sensommarsallad serveras med blåbär och valnötter, som både ger näring och krispighet. Laga den fräscha salladen på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

Sallad med blåbär

Har du ont om tid kan du köpa färdiga granatäppelkärnor i mataffären.

© wichmann+bendtsen

Spetskålssallad med blåbär, granatäppelkärnor, valnötter och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 14 halva valnötskärnor
  • 200 g spetskål
  • 100 g sallad, här en blandning av radicchio, frisé och hjärtsallad
  • 4 msk granatäppelkärnor
  • 2 msk vinägrett
  • 100 g blåbär
  • 100 g feta

Vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • dl vitvinsvinäger
  • 1 dl extra jungfruolja
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

  • 2 skiva fullkornsrågbröd

Så här gör du

  • Rosta valnötskärnorna lätt i en torr stekpanna.
  • Skär spetskålen fint och riv eller skär salladerna i lagom bitar.
  • Dela granatäpplet på tvären och banka sedan på en halva i taget. Det får kärnorna att lossna. Lägg dem i en skål. Ha gärna ett förkläde på dig, för det kan skvätta saft.
  • Skaka eller vispa ihop vinägretten noga och smaka av.
  • Blanda kål och sallad, lägg det i en skål eller på två tallrikar och ringla vinägretten över.
  • Lägg upp salladen med valnötter, granatäppelkärnor, blåbär och fetaost som du smular över.
  • Servera ev rostat rågbröd till.