Sallad med grönkål, bär och feta

70 minuter
266 kcal

En nyttig och näringsrik julsallad med grönkål, svart ris, feta och blanade bär. Passar perfekt ihop med vilt och stek.

Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Sallad med grönkål, bär och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 40 g svart ris
  • Havssalt
  • 66 g grönkål
  • ⅓ msk extra jungfruolja
  • pkt/125 g björnbär
  • 16 g torkade blåbär
  • En nypa mynta
  • 50 g fetaost

Dressing

  • ⅓ dl olivolja
  • ⅓ msk grov dijonsenap
  • ¼ dl äppelcidervinäger
  • Havssalt och nymalen svartpeppar. Alla ingredienser ska vara rumstempererade.

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  • Vispa dressingen och krydda med salt och peppar.

  • Skölj och badda grönkålen torr.

  • Stek den i olivolja, salta lätt och krydda med peppar, lägg den på fettabsorberande papper.

  • Skölj och torka björnbären. Rensa myntan.

  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.

  • Servera kålen med ris, björnbär, blåbär och mynta och smula fetaosten över.

  • Ringla över lite av dressingen, cirka 3 msk.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder