Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Sallad med grönkål, bär och feta

En nyttig och näringsrik julsallad med grönkål, svart ris, feta och blanade bär. Passar perfekt ihop med vilt och stek.

Sallad med grönkål, bär och feta

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Tid totalt: 70 minuter

INGREDIENSER

120 g svart ris

Havssalt

200 g grönkål

1 msk extra jungfruolja

1 pkt/125 g björnbär

50 g torkade blåbär

En nypa mynta

150 g fetaost

Dressing

1 dl olivolja

1 msk grov dijonsenap

¼ dl äppelcidervinäger

Havssalt och nymalen svartpeppar. Alla ingredienser ska vara rumstempererade.

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  • Vispa dressingen och krydda med salt och peppar.
  • Skölj och badda grönkålen torr.
  • Stek den i olivolja, salta lätt och krydda med peppar, lägg den på fettabsorberande papper.
  • Skölj och torka björnbären. Rensa myntan.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Servera kålen med ris, björnbär, blåbär och mynta och smula fetaosten över.
  • Ringla över lite av dressingen, cirka 3 msk.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

näringsinnehåll per person

Energi: 266 kcal

Protein: 8,6 g

Fett: 14,1 g

Kolhydrat: 28,5 g

Kostfiber: 4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar