Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud hem dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Sallad med grönkål, bär och feta

En nyttig och näringsrik julsallad med grönkål, svart ris, feta och blanade bär. Passar perfekt ihop med vilt och stek.

18 november 2014 av I FORM

Sallad

6 personer

120 g svart ris
Havssalt
200 g grönkål
1 msk extra jungfruolja
1 pkt/125 g björnbär
50 g torkade blåbär
En nypa mynta
150 g fetaost

Dressing

1 dl olivolja
1 msk grov dijonsenap
¼ dl äppelcidervinäger
Havssalt och nymalen svartpeppar. Alla ingredienser ska vara rumstempererade.

Så gör du

  • Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  • Vispa dressingen och krydda med salt och peppar.
  • Skölj och badda grönkålen torr.
  • Stek den i olivolja, salta lätt och krydda med peppar, lägg den på fettabsorberande papper.
  • Skölj och torka björnbären. Rensa myntan.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Servera kålen med ris, björnbär, blåbär och mynta och smula fetaosten över.
  • Ringla över lite av dressingen, cirka 3 msk.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar