Tallrik med kyckling och pasta i curry.
© wichmann+bendtsen

Pasta med kyckling, kål och kokos

Saknar du inspiration till sund och enkel kvällsmat? Skäm då bort familjen med den här kycklingrätten. Den är mager och full med proteiner – och en riktig familjefavorit. Smaklig måltid!

Pasta med kyckling, kål och kokos

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

1 kycklingbröst*

50 g fullkornspasta

1 dl kycklingfond

1 dl kokosmjölk

citron

curry

100 gspetskål

1 salladslök

persilja

Grundrecept: tillagning av kycklingbröst*

  • Gnid 1 kycklingbröst med extra jungfruolja.
  • Stek det och krydda därefter med salt och peppar.
  • Grilla: Grilla ute på grill i ca 10 minuter på varje sida.
  • Steka: Stek i panna i ca 10 minuter på varje sida, först 1–2 minuter på varje sida på hög värme, därefter steker du vidare på medelvärme.

Så lagar du pasta med kyckling och kål

  • Koka 50 g fullkornspasta.
  • Koka upp 1 dl kycklingfond och 1 dl kokosmjölk.
  • Tillsätt citron och curry.
  • Låt 1 kycklingbröst i tärningar sjuda med i 10 minuter.
  • Tillsätt 100 g finskuren spetskål och 1 salladslök.

  • Häll över pastan.

  • Toppa med persilja.

Behöver du fler goda proteiner? Hitta dem här!

Näringsinnehåll:

Energi: 566 kcal

Protein: 30 g

Fett: 27,1 g

Kolhydrat: 55,6 g

Kostfiber: 8,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar