One pot pasta med nötkött

30 minuter
607 kcal

One pot pasta är superpopulärt. Vi förstår varför. Vi serverar en god allt-i-ett-rätt i en lite nyttigare version med fullkorn och lite fler grönsaker.

One pot pasta med nötkött

ONE POT PASTA – Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att konsistensen blir för tjock. Anpassa smaken för familjen genom att använda mer eller mindre chili.

© wichmann+bendtsen

Kryddig one pot pasta med nötkött och bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 200 g nötfärs
  • 1½ msk tacokryddmix
  • ½ paprika
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1½ msk syltad jalapeño
  • ½ burk krossade tomater
  • 1½ msk tomatpuré
  • 3½ dl köttbuljong
  • 150 g fullkornspasta
  • havsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ½ burk svarta bönor

Till servering:

  • 2 msk creme fraiche, 13 %
  • färsk koriander

Så gör du

  • Hacka löken och stek i olja i en kastrull tillsammans med nötköttet, tills det är brynt.
  • Tillsätt kryddor och finhack- ad paprika och vitlök. Stek ett par minuter.
  • Tillsätt de övriga ingredi- enserna utom bönorna, och låt det sjuda under lock i 15 minuter tills pastan är klar och vattnet har kokat in.
  • Tillsätt bönor, rör runt och låt sjuda ett par minuter tills allt är varmt.
  • Servera rätten med creme fraiche och färsk koriander.

TIPS Med one pots är det viktigt att du gör iordning alla ingredienser först, så att ingenting hinner bränna fast innan du är redo med nästa ingrediens.