Kycklinggryta med kål

1 timme
417 kcal

Blanda ingredienserna, spring en 5 km-runda och kom hem till en rykande varm gryträtt med kyckling, grönkål och kinesisk pak choy.

Lägg allt i en gryta och sätt igång träningen! När du är färdig är maten också det. Enklare kan det inte bli.

Kycklinggryta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer à 125 g
  • 2 stjälkar grönkål
  • 1 näve blåa vindruvor
  • 1 stor sötpotatis
  • ½ orange paprika
  • 1 paket choy (kinesisk kål)
  • 2 salladslökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk timjan
  • 1 näve rödbetsgroddar
  • ½ dl hasselnötsmjölk evt. kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sojasås
  • ¼ tsk havssalt och några pepparkorn

Gör så här

  • Häll i olivolja i botten av en gjutjärnsgryta.

  • Skär sedan kycklingen i små bitar och lägg den i grytan.

  • Skär därefter grönsakerna i mindre bitar.

  • När det är klart, lägg allt i grytan och häll slutligen i hasselnötsmjölken och sojasåsen.

  • Ställ in grytan i ugnen i 175 grader varmluft i 35–40 minuter.