Lägg allt i en gryta och sätt igång träningen! När du är färdig är maten också det. Enklare kan det inte bli.

Kycklinggryta med kål

Blanda ingredienserna, spring en 5 km-runda och kom hem till en rykande varm gryträtt med kyckling, grönkål och kinesisk pak choy.

16 oktober 2015 av Michelle Kristensen

Kycklinggryta

2 personer

2 kycklingfiléer à 125 g
2 stjälkar grönkål
1 näve blåa vindruvor
1 stor sötpotatis
½ orange paprika
1 paket choy (kinesisk kål)
2 salladslökar
4 vitlöksklyftor
1 näve färsk timjan
1 näve rödbetsgroddar
½ dl hasselnötsmjölk evt. kokosmjölk
1 msk olivolja
1 msk sojasås
¼ tsk havssalt och några pepparkorn


Gör så här

  • Häll i olivolja i botten av en gjutjärnsgryta.
  • Skär sedan kycklingen i små bitar och lägg den i grytan.
  • Skär därefter grönsakerna i mindre bitar.
  • När det är klart, lägg allt i grytan och häll slutligen i hasselnötsmjölken och sojasåsen.
  • Ställ in grytan i ugnen i 175 grader varmluft i 35–40 minuter.


När maten puttrar

  • Byt till träningskläder innan du skär grönsakerna.
  • När maten är i ugnen snörar du på dig löparskorna och springer en runda på 5 km.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar