Nyttig broccolisallad med blåbär

30 minuter
278 kcal

Recept på en god broccolisallad med blåbär som passar perfekt till exempelvis lax. Salladen är inte bara en fröjd för ögat och smaklökarna, utan också fullproppad med nyttiga kostfibrer och antioxidanter.

Nyttig broccolisallad med blåbär

NYTTIG BROCCOLISALLAD – Den här salladen är god till alla typer av kött, fågel och fisk, t ex lax

© Thomas Dahl

Nyttig broccolisallad med blåbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g broccoli
  • 33 g solrosfrön
  • ½ msk honung
  • Lite flingsalt
  • 33 g babyspenat
  • 66 g blåbär
  • 33 g torkad aprikos

Dressing:

  • ½ dl creme fraiche
  • 1⅓ dl färska örter, fx dragon, persilja och gräslök
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ⅓ tsk dijonsenap
  • Lite havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Citronsaft

Så här gör du

  • Skär broccoli i buketter, och koka dem 1 min. Skölj sedan i kallt vatten.
  • Rosta solrosfrön på en torr, varm stekpanna i cirka 5 min. Lägg i honung och lite flingsalt. Stäng av värmen när honungen är smält. Lägg fröna på en bit bakplåtspapper.
  • Mixa ingredienserna till dressingen. Vänd broccolin i dressingen.
  • Lägg upp spenat på ett fat och lägg broccolin ovanpå.
  • Skär aprikos i små tärningar och servera salladen tillsammans med blåbär och rostade solrosfrön.

TIPS När du kokar broccolin kort, och direkt sköljer den i iskallt vatten förblir den spröd och fin i färgen, men inte lika grov som rå broccoli.