Nudelsallad med edamamebönor

30 minuter
616 kcal

Asiatiskt inspirerad kall nudelsallad med den mest utsökta jordnötssmörsdressing. Ger dig massor av protein och kostfiber.

Nudelsallad med edamamebönor

NUDELSALLAD MED EDAMAMEBÖNOR – enkel och snabb middag

© wichmann+bendtsen

Nudelsallad med edamamebönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 70 g fullkornsnudlar
  • 30 g cashewnötter
  • 200 g morötter
  • 200 g lila spetskål
  • 1 paprika
  • 3 vårlökar
  • 300 g edamamebönor

Dressing:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk limesaft

Så här gör du

  • Häll kokande vatten över nudlarna och låt dem dra i 5 minuter.
  • Rosta cashewnötterna gyllene i en het, torr stekpanna.
  • Riv moroten grovt och finhacka kålen. Skär paprikan i strimlor och salladslöken i tunna ringar.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen och vänd ner i grönsakerna.
  • Blanda med edamamebönor och servera.

TIPS Om du inte vill äta direkt kan du spara dressingen till när du serverar salladen så att den inte blir blöt.

TIPSDu kan enkelt variera och till exempel använda quinoa istället för nudlar.

TIPS Du kan dubbla ingredienserna för att få tillräckligt med mat för två dagar.