Tallrik med rotfrukter.
© wichmann+bendtsen

Morotssallad med bönor

Vegetarisk kvällsmat behöver varken vara tråkig eller ta lång tid att laga. Prova denna läckra morotssallad med bönor som du kan laga på bara 15 minuter.

22 augusti 2017 av Anne Larsen & Michelle Kristensen

Morotssallad med bönor

2 personer

400 g morötter, gärna i olika färger
En stor näve mynta
2 msk kallpressad rapsolja
2 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
2 msk vitvinsvinäger
Havssalt
Svartpeppar
En stor näve olika sallader, t ex radicchio, frisé och ruccola
50 g vita bönor, på burk
50 g fetaost

Så gör du

  • Skär morötterna i fina skivor på ett rivjärn.
  • Mixa eller hacka myntabladen med rapsolja, agavesirap och vinäger till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  • Lägg upp morötterna med salladerna, vita bönor och fetaost. Servera med myntadressingen.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Näringsinnehåll per person:
Energi: 375 kcal
Protein: 11,8 g
Fett: 18,3 g
Kolhydrater: 46,4 g
Kostfibrer: 10,4 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar