Morotssallad med bönor
2 personer
400 g morötter, gärna i olika färgerEn stor näve mynta
2 msk kallpressad rapsolja
2 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
2 msk vitvinsvinäger
Havssalt
Svartpeppar
En stor näve olika sallader, t ex radicchio, frisé och ruccola
50 g vita bönor, på burk
50 g fetaost
Så gör du
- Skär morötterna i fina skivor på ett rivjärn.
- Mixa eller hacka myntabladen med rapsolja, agavesirap och vinäger till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg upp morötterna med salladerna, vita bönor och fetaost. Servera med myntadressingen.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 375 kcal
Protein: 11,8 g
Fett: 18,3 g
Kolhydrater: 46,4 g
Kostfibrer: 10,4 g