Morötter

Skalet är fullt av antioxidanter.

Därför ska du äta skalet

Morötter innehåller mer A-vitamin om man äter dem med skalet på. Dessutom innehåller den gröna toppen K-vitamin, kalium och klorofyll. Den senare har starka antioxidativa effekter och anses förhindra vissa cancerformer.

Så använder du den

Skrubba morötterna i stället för att skala dem och tvätta den gröna toppen. Mumsa i dig morötterna råa eller ät dem lätt ångkokta. Toppen kan du använda i sallader eller klipp och strö över på en varmrätt eller en potatissallad.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background