Mexikansk tortillapizza med kryddig kyckling

30 minuter
563 kcal

Pizza är populärt hos både stora och små. Vi har givit klassikern en mexikansk tvist och gjort det lite lättare att servera pizza på en halvtimme så att du hinner laga det i vardagen.

Mexicansk tortillapizza med kryddig kyckling

OM DU INTE HAR TID ATT BAKA – är en tortillabotten ett enkelt och snabbt alternativ.

© wichmann+bendtsen

Mexikansk tortillapizza med kryddig kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 pizzor

  • 2 fullkornstortillabröd
  • 1 grön chili, finhackad
  • 60 g majs
  • 60 g svarta bönor på burk
  • 4 msk cheddarost, riven
  • 1 näve koriander

Kryddig kyckling:

  • 2 kycklingfiléer
  • ½ msk extra jungfruolja
  • 2 msk texmexkryddor

Tomatsås:

  • 2 dl passerade tomater
  • 140 g tomatpuré
  • ½ msk honung
  • 1 msk oregano
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Stek kycklingen i olja. Strimla kycklingen med två gafflar. Tillsätt kryddor, blanda runt och stek 1 min till.
  • Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.
  • Fördela 2 msk sås på varje tortilla och toppa med kyckling, chili, majs, avrunna bönor och riven ost.
  • Grädda pizzorna i ca 5 min. De är klara när osten har smält. Servera med lite färsk koriander på toppen.

TIPS! Frys in överbliven tomatsås i en istärningslåda. Då har du alltid en liten portion när du blir sugen på en spontan pizza.