Mexikansk soppa med bönor

30 minuter
477 kcal

Glöm allt som tunna, trista soppor! Vi har skapat en mustig soppa så att du kan pigga upp de kalla månaderna. Prova vårt recept på mexikansk soppa med bönor här.

Mexikansk soppa med bönor

EN GOD, VÄRMANDE SOPPA – som också smakar gott med riven cheddar eller tärnad avokado.

© wichmann+bendtsen

Mexikansk soppa med bönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ stora lökar
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 fett vitlök
  • ½ färska jalapenos
  • ¼ msk paprikapulver
  • ¼ tsk chiliflagor
  • ¼ msk spiskummin
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ burk krossade tomater
  • 100 g salsa, färdigköpt
  • 100 g majs, från burk eller frusen
  • ½ msk akaciahonung
  • ½ burk svarta bönor
  • ½ burk kidneybönor
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl matlagningsgrädde

Topping:

  • Färsk koriander
  • 50 g tortillachips

Så här gör du

  • Finhacka lökarna och stek i en stor kastrull i olja tills de är mjuka. Tillsätt därefter finhackad vitlök, jalapenos och kryddor. Ge rätten ett par minuter under omrörning.
  • Tillsätt de resterande ingredienserna, förutom grädden, och låt sjuda i 20 min.
  • Häll i grädden och låt soppan sjuda ett par minuter till.
  • Servera med färsk koriander och spröda tortillachips.

TIPS! Om hela soppan ska frysas kan du med fördel vänta med att tillsätta grädden tills du värmer upp soppan.

TIPS! Soppan är också väldigt god med riven cheddar och avokado.


Newsletter background