Mexikansk räksalsa

15 minuter
257 kcal

Denna mexikanske räksalsa kan äta som den är eller med en bit rågbröd. Den är kalorisnål och fräsch och tar bara 15 minuter att laga. Smaklig måltid!

Mexikansk räksalsa

Man kan inte bli annat än glad av en färgstark sallad.

© wichmann+bendtsen

Mexikansk räksalsa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g räkor i lag
  • 24 körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • ½ röd chili
  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt
  • 1 lime, saft och klyftor
  • 1 hjärtsallad
  • Koriander

Ev tillbehör:

  • 2 skivor fullkornsrågbröd

Så lagar du mexikansk räksalsa

  • Låt räkorna rinna av.

  • Skär tomaterna i halvor eller kvartar, skär paprikan i fina tärningar, löken i tunna ringar och chili i små tärningar.

  • Blanda grönsakerna med olivolja och lite salt. Smaksätt med limesaft från en halv lime.

  • Blanda grönsaker och räkor.

  • Lägg hjärtsalladen på ett fat eller på två tallrikar, lägg räksalsan ovanpå och servera med limeklyftor och koriander. Servera ev rostat rågbröd till.

TIPS! Vill du ha en fylligare sallad, kan du tillsätta en halv burk majs eller kidneybönor.