Räksallad med skyr, gurkmeja och gröna örtkryddor

Skyddar din kropp mot inflammation och sänker enligt flera studier det farliga LDL-kolesterolet.

Räksallad med skyr, gurkmeja och gröna örtkryddor

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

1 kvist plockad färsk rosmarin

¼ dl plockad färsk oregano

¼ dl plockad färsk timjan

Lite färsk gräslök

500 g tinade räkor (eller färska och skalade)

Ca 2 dl skyr

1 msk god curry

1 msk gurkmeja

Färskpressad citronsaft

Nymalen svartpeppar

Ev havs- eller stensalt

Så gör du

  • Hacka örtkryddorna.
  • Blanda räkor, curry, skyr, gurkmeja och örtkryddorna i en lagom stor skål och smaka av med citronsaft, peppar och ev salt.
  • Håller sig i upp till 3 dygn i kylskåpet.

Tips

Lek med kryddor och örtkryddor. Prova t ex basilika, libbsticka, gräslök, chili, citrongräs, koriander och dragon.

Sund bonus

Rätten är full av proteiner och antioxidanter som förstärker din ämnes­omsättning och ditt immunförsvar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

näringsinnehåll per person

Energi: 100 kcal

Protein: 19,4 g

Fett: 1,5 g

Kolhydrat: 2,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar