Räksallad med kvarg, gurkmeja och gröna örtkryddor

10 minuter
100 kcal

Det finns gott om gurkmeja i denna vackra räksallad som smakar fantastiskt men trots det innehåller bara några få kalorier.

Räksallad med kvarg, gurkmeja och gröna örtkryddor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • kvist plockad färsk rosmarin
  • ¼ dl plockad färsk oregano
  • ¼ dl plockad färsk timjan
  • Lite färsk gräslök
  • 166 g tinade räkor (eller färska och skalade)
  • dl kvarg
  • ⅓ msk god curry
  • ⅓ msk gurkmeja
  • Färskpressad citronsaft
  • Nymalen svartpeppar
  • Ev havs- eller stensalt

Så gör du

  • Hacka örtkryddorna.
  • Blanda räkor, curry, kvarg, gurkmeja och örtkryddorna i en lagom stor skål och smaka av med citronsaft, peppar och ev salt.
  • Håller sig i upp till 3 dygn i kylskåpet.

TIPS

Lek med kryddor och örtkryddor. Prova t ex basilika, libbsticka, gräslök, chili, citrongräs, koriander och dragon.

Sund bonus

Rätten är full av proteiner och antioxidanter som förstärker din ämnes­omsättning och ditt immunförsvar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.