Räksallad med skyr, gurkmeja och gröna örtkryddor

Skyddar din kropp mot inflammation och sänker enligt flera studier det farliga LDL-kolesterolet.

1 oktober 2013 av I FORM

6 personer

1 kvist plockad färsk rosmarin
¼ dl plockad färsk oregano
¼ dl plockad färsk timjan
Lite färsk gräslök
500 g tinade räkor (eller färska och skalade)
Ca 2 dl skyr 
1 msk god curry
1 msk gurkmeja
Färskpressad citronsaft
Nymalen svartpeppar
Ev havs- eller stensalt

Frossa i gurkmeja, det är supernyttigt!

Så gör du

  • Hacka örtkryddorna.
  • Blanda räkor, curry, skyr, gurkmeja och örtkryddorna i en lagom stor skål och smaka av med citronsaft, peppar och ev salt.
  • Håller sig i upp till 3 dygn i kylskåpet.


Tips

Lek med kryddor och örtkryddor. Prova t ex basilika, libbsticka, gräslök, chili, citrongräs, koriander och dragon.

Sund bonus

Rätten är full av proteiner och antioxidanter som förstärker din ämnes­omsättning och ditt immunförsvar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar