Lax med quinoa, sparris & hallon

30 minuter
440 kcal

Både lax och quinoa anses vara superfoods, och på bara 30 minuter kan du servera denna vitaminbomb. Enklare än så blir det inte.

Prova något nytt och servera rätten på en fyrkantig tallrik som här.

© wichmann+bendtsen

Lax med quinoa, sparris och hallon

Undvik att skärmen släcks

Så lagar du lax med quinoa

  • Skölj och koka quinoa i lättsaltat vatten. Låt den svalna i en sil och rör runt lite med en gaffel.

  • Rensa laxfiléerna på ev ben. Lägg dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 12 min i 200 °C. Salta lite lätt.

  • Vrid av sparrisen där den går av naturligt och skär till ändarna. Lägg dem i en gryta, droppa lite rapsolja över, salta lätt och häll på kokande vatten. Koka i 1 min. Ta upp sparrisen och koka upp ärterna i samma vatten i 1 min.

  • Dela den kokta sparrisen på längden och blanda med quinoa, hallon, dill och lite pressad lime.

  • Mal lite peppar över laxen och lägg upp på två tallrikar tillsammans med quinoasalladen. Servera de färska ärterna och limeklyftor vid sidan av.

TIPS!Byt ev ut hallonen mot jordgubbar eller björnbär – eller ännu bättre: Använd alla tre sorterna.