Foto: Miklos Szabo

Bakad lax på ärtpuré

Galen i lax? Servera den med ärtpuré och kikärter. Gott och antiinflammatoriskt.

15 augusti 2018

Bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

2 personer

200 g blötlagda och kokta kikärter*, motsvarande 100 g torkade 
250 g extra fina gröna ärter 
2 dl hönsbuljong, alternativt vatten 
2 laxfiléer à ca 125 g 
1 msk jungfruolja/avokadoolja 
En näve myntablad 
Citron 
Havssalt och nymalen svartpeppar 
En liten näve dill 
1 tsk kallpressad rapsolja 
En näve ärtskott


*Det är smart att alltid ha ett lager kokta kikärter på lager i frysen.

Vet du egentligen vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mer om den nya kosttrenden, som är här för att stanna!

Så lagar du bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

  • Koka de gröna ärterna i buljong eller vatten i ett par minuter. 

  • Baka laxen i en ugnsfast form på bakplåtspapper i 200 °C i 12 minuter. 

  • Mixa de gröna ärterna med kokvatten, oliv- eller avokadolja och mynta och smaka av med citron, salt och peppar. 

  • Värm på kikärter i rapsolja med mynta. 

  • Lägg upp laxen med ärtpuré och varma kikärter med dill och ärtskott på toppen.

Näringsinnehåll per person
Energi 591 kcal - Protein 42,3 g - Fett 26,5 g - Kolhydrater 53,9 g - Kostfibrer 14,6 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar