Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merFoto: Miklos Szabo
2 personer
Förberedelsetid: 3 minuter
Tillagningstid: 12 minuter
Tid totalt: 15 minuter
200 g blötlagda och kokta kikärter*, motsvarande 100 g torkade
250 g extra fina gröna ärter
2 dl hönsbuljong, alternativt vatten
2 laxfiléer à ca 125 g
1 msk jungfruolja/avokadoolja
En näve myntablad
Citron
Havssalt och nymalen svartpeppar
En liten näve dill
1 tsk kallpressad rapsolja
En näve ärtskott
Koka de gröna ärterna i buljong eller vatten i ett par minuter.
Baka laxen i en ugnsfast form på bakplåtspapper i 200 °C i 12 minuter.
Mixa de gröna ärterna med kokvatten, oliv- eller avokadolja och mynta och smaka av med citron, salt och peppar.
Värm på kikärter i rapsolja med mynta.
Lägg upp laxen med ärtpuré och varma kikärter med dill och ärtskott på toppen.
*Det är smart att alltid ha ett lager kokta kikärter på lager i frysen.
Energi: 591 kcal
Protein: 42,3 g
Fett: 26,5 g
Kolhydrat: 53,9 g
Kostfiber: 14,6 g
Få de bästa träningstipsen, de läckraste recepten och de senaste hälsorönen.
JUST NU: Få 6 gratis hemmaträningsprogram när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Gläd dig åt att komma i toppform och boosta din förbränning med världens bästa övningar!
Ja tack, jag vill gärna ha I FORMs nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om I FORM via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen. Läs mer