Foto: Miklos Szabo

Bakad lax på ärtpuré

Galen i lax? Servera den med ärtpuré och kikärter. Gott och antiinflammatoriskt.

15 augusti 2018 av Anne Larsen

Bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 3 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

200 g blötlagda och kokta kikärter*, motsvarande 100 g torkade

250 g extra fina gröna ärter

2 dl hönsbuljong, alternativt vatten

2 laxfiléer à ca 125 g

1 msk jungfruolja/avokadoolja

En näve myntablad

Citron

Havssalt och nymalen svartpeppar

En liten näve dill

1 tsk kallpressad rapsolja

En näve ärtskott

Så lagar du bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

  • Koka de gröna ärterna i buljong eller vatten i ett par minuter.

  • Baka laxen i en ugnsfast form på bakplåtspapper i 200 °C i 12 minuter.

  • Mixa de gröna ärterna med kokvatten, oliv- eller avokadolja och mynta och smaka av med citron, salt och peppar.

  • Värm på kikärter i rapsolja med mynta.

  • Lägg upp laxen med ärtpuré och varma kikärter med dill och ärtskott på toppen.

*Det är smart att alltid ha ett lager kokta kikärter på lager i frysen.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn

Näringsinnehåll per person

Energi: 591 kcal

Protein: 42,3 g

Fett: 26,5 g

Kolhydrat: 53,9 g

Kostfiber: 14,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar