Bakad lax på ärtpuré

15 minuter
591 kcal

Galen i lax? Servera den med ärtpuré och kikärter. Gott och antiinflammatoriskt.

Foto: Miklos Szabo

Bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g blötlagda och kokta kikärter*, motsvarande 100 g torkade
  • 250 g extra fina gröna ärter
  • 2 dl hönsbuljong, alternativt vatten
  • 2 laxfiléer à ca 125 g
  • 1 msk jungfruolja/avokadoolja
  • En näve myntablad
  • Citron
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • En liten näve dill
  • 1 tsk kallpressad rapsolja
  • En näve ärtskott

Så lagar du bakad lax på ärtpuré med mynta och avokadoolja med kikärter och dill

  • Koka de gröna ärterna i buljong eller vatten i ett par minuter.

  • Baka laxen i en ugnsfast form på bakplåtspapper i 200 °C i 12 minuter.

  • Mixa de gröna ärterna med kokvatten, oliv- eller avokadolja och mynta och smaka av med citron, salt och peppar.

  • Värm på kikärter i rapsolja med mynta.

  • Lägg upp laxen med ärtpuré och varma kikärter med dill och ärtskott på toppen.

*Det är smart att alltid ha ett lager kokta kikärter på lager i frysen.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background