Hembakade korvbröd

105 minuter
166 kcal

Ge dig i kast med hembakade korvbröd och lyft snabbmatsklassikern till nya höjder. Det är superenkelt!

Hotdog

Hembakade korvbröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • 3¾ g jäst
  • ⅓ dl ljummet vatten
  • ¾ msk extra virgin olivolja
  • ¼ ägg
  • 12 g grahamsmjöl
  • 47 g vetemjöl
  • ¼ tsk havssalt
  • Mjölk till pensling

Så gör du

  • Rör ut jästen i vatten och tillsätt olja och ägg.
  • Lägg i mjöl och knåda degen (ev i bakmaskin) i 5 min. Tillsätt sedan salt.
  • Låt degen jäsa med bakduk över i 45 min.
  • Forma degen till 6 avlånga korvbröd och låt dem jäsa i 30 min. Värm ugnen till 180 grader.
  • Pensla bröden med mjölk och baka dem i cirka 18 min.
  • Låt bröden svalna på ett galler.

TIPS! En nypa kardemumma i degen ger brödet en lite söt smak.