Kyckling och blomkål i kryddig kokossås med ris

30 minuter
641 kcal

Vem säger att det är tråkigt att äta nyttigt? Inte vi i varje fall! Prova till exempel den här sunda, näringsrika och inte minst välsmakande rätten med kyckling, blomkål, fullkornsris och kokossås. Du lagar den på mindre än 30 minuter. Smaklig måltid!

Skål med ris, blomkål, kyckling

Kyckling med blomkål, ris och kryddig kokossås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl fullkornsris, gärna svart
  • Havssalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tsk extra
  • jungfruolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 kycklingfiléer
  • Svartpeppar,
  • färskmalen
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk ingefära
  • 1 blomkålshuvud
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 20 g cashewnötter
  • 2 stjälkar bredbladig persilja

Så lagar du kyckling med tillbehör

  • Koka riset. Tillsätt lite salt.
  • Skär vitlök i ultrafina skivor och stek dem gyllene i 2 tsk olja i en panna. Lägg i chili och lägg över vitlök och chili på en tallrik.
  • Torka ur pannan, skär kyckling i tärningar och stek dem i 2 tsk olja tills de är gyllene. Krydda med lite salt och peppar.
  • Lägg i vitlök och chili. Späd med buljong, riv ingefära fint och lägg i. Låt sjuda i 5 min.
  • Dela blomkålen i små buketter och lägg i. Häll kokosmjölk över och låt allt sjuda i 3 min. Smaksätt med salt och peppar.
  • Rosta nötterna. Hacka persiljan grovt och lägg upp riset med kyckling, nötter och persilja.

LÄS OCKSÅ VÅRA MENYER

TIPS! Vill du spara kalorier så ersätt det svarta riset med finriven blomkål.