Kryddstark kycklingsoppa

30 minuter
502 kcal

På bara 30 minuter kan du laga en kryddstark och god kycklingsoppa.

Skål med soppa och skärbräda med chili

Kryddstark kycklingsoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stor lök
  • 2 purjolökar
  • 200 g rotselleri
  • Havssalt
  • 1 stor knippe timjan
  • 2 kycklingfiléer à ca 150 g
  • ½ röd chili
  • 1 stor ingefärsrot
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 2 morötter
  • 200 g spetskål, grön eller lila
  • 12 dadeltomater eller körsbärstomater
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 små nävar böngroddar
  • 1 näve koriander

Så lagar du kryddstark kycklingsoppa

  • Skär lök, purjolök och selleri grovt. Häll 0,75 l kokande vatten över och koka upp med salt.

  • Lägg i timjan och kycklingfiléer. Låt sjuda i 15 min. Skär sedan kycklingen i tärningar.

  • Skär chili, ingefära och det innersta, mjuka av citrongräset fint. Stek det blankt i olivolja i en stor gryta.

  • Sila soppan och häll i grytan med chili, ingefära och citrongräs.

  • Skär morot och kål fint, lägg det i grytan och låt sjuda i 5 min. Tillsätt kyckling och hela tomater och låt sjuda i 3–4 min.

  • Smaka av med salt och peppar och servera med groddar och koriander.

TIPS!Istället för vatten kan du använda kyckling- eller grönsaksbuljong, för att få en djupare smak.