Nyttiga recept Middag Kryddstark... Kryddstark kycklingsoppa 30 minuter 502 kcal På bara 30 minuter kan du laga en kryddstark och god kycklingsoppa. Av Anne Larsen 5 februari 2019 Kryddstark kycklingsoppa Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 stor lök 2 purjolökar 200 g rotselleri Havssalt 1 stor knippe timjan 2 kycklingfiléer à ca 150 g ½ röd chili 1 stor ingefärsrot 2 stjälkar citrongräs 1 msk extra jungfruolja 2 morötter 200 g spetskål, grön eller lila 12 dadeltomater eller körsbärstomater Svartpeppar, färskmald 2 små nävar böngroddar 1 näve koriander Så lagar du kryddstark kycklingsoppa Skär lök, purjolök och selleri grovt. Häll 0,75 l kokande vatten över och koka upp med salt. Lägg i timjan och kycklingfiléer. Låt sjuda i 15 min. Skär sedan kycklingen i tärningar. Skär chili, ingefära och det innersta, mjuka av citrongräset fint. Stek det blankt i olivolja i en stor gryta. Sila soppan och häll i grytan med chili, ingefära och citrongräs. Skär morot och kål fint, lägg det i grytan och låt sjuda i 5 min. Tillsätt kyckling och hela tomater och låt sjuda i 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och servera med groddar och koriander. TIPS!Istället för vatten kan du använda kyckling- eller grönsaksbuljong, för att få en djupare smak. ChiliMorotIngefäraKycklingSpetskålSoppaTomat