Kryddstark kycklingsoppa
På bara 30 minuter kan du laga en kryddstark och god kycklingsoppa.
På bara 30 minuter kan du laga en kryddstark och god kycklingsoppa.
Skär lök, purjolök och selleri grovt. Häll 0,75 l kokande vatten över och koka upp med salt.
Lägg i timjan och kycklingfiléer. Låt sjuda i 15 min. Skär sedan kycklingen i tärningar.
Skär chili, ingefära och det innersta, mjuka av citrongräset fint. Stek det blankt i olivolja i en stor gryta.
Sila soppan och häll i grytan med chili, ingefära och citrongräs.
Skär morot och kål fint, lägg det i grytan och låt sjuda i 5 min. Tillsätt kyckling och hela tomater och låt sjuda i 3–4 min.
Smaka av med salt och peppar och servera med groddar och koriander.
TIPS!Istället för vatten kan du använda kyckling- eller grönsaksbuljong, för att få en djupare smak.