Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

30 minuter
493 kcal

Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst.

Pumpasoppa med kyckling och röda linser

VISSTE DU? Linser är den perfekta fyllningen i soppor, sallader och gryträtter. Koka en stor sats, dela den i små portioner och frys ner.

Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfilé
  • Havssalt
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 300 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal)
  • ½ tsk chiliflingor
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 ekoapelsin, skal och saft
  • 75 g röda linser
  • 1 näve koriander

Tilbehör:

  • 2 skiva tjocka fullkornsrågbröd

Gör så här

  • Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten i 10 min och skär i tärningar.
  • Skär lökarna i fina tärningar och stek dessa mjuka och blanka i olivolja i en stor gryta.
  • Skär pumpan i tärningar och lägg dem och chili i grytan och rör runt. Tillsätt buljong efter ca 1 min. Låt soppan sjuda i 10 min.
  • Tillsätt apelsinsaft och -skal och mixa soppan.
  • Lägg i linserna i soppan och koka mjuka. Lägg i kyckling och smaka av soppan med salt och peppar.
  • Toppa soppan med koriander och servera rostat rågbröd till.