Nyttiga recept Middag Kryddig pu... Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser 30 minuter 493 kcal Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst. Av Anne Larsen 18 oktober 2019 VISSTE DU? Linser är den perfekta fyllningen i soppor, sallader och gryträtter. Koka en stor sats, dela den i små portioner och frys ner. Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 kycklingfilé Havssalt 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 2 tsk extra jungfruolja 300 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal) ½ tsk chiliflingor 6 dl grönsaksbuljong 1 ekoapelsin, skal och saft 75 g röda linser 1 näve koriander Tilbehör: 2 skiva tjocka fullkornsrågbröd Gör så här Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten i 10 min och skär i tärningar. Skär lökarna i fina tärningar och stek dessa mjuka och blanka i olivolja i en stor gryta. Skär pumpan i tärningar och lägg dem och chili i grytan och rör runt. Tillsätt buljong efter ca 1 min. Låt soppan sjuda i 10 min. Tillsätt apelsinsaft och -skal och mixa soppan. Lägg i linserna i soppan och koka mjuka. Lägg i kyckling och smaka av soppan med salt och peppar. Toppa soppan med koriander och servera rostat rågbröd till. PumpaKycklingLinserSoppa