Krispig kålsallad med björnbär och lax

30 minuter
638 kcal

Både den röda kålen och björnbären får sin färg från hälsosamma antioxidanter i form av antocyaniner. Serverad med lax får du den ultimata antiinflammatoriska middagen.

Kålsallad

KÅLSALLAD MED BÄR – Björnbär ger massor av färg och smak till dina sallader.

© wichmann+bendtsen

Krispig kålsallad med björnbär och lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g lax
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ citron
  • ¼ röd spetskål
  • 50 g grönkål
  • ¼ gurka
  • 75 g sojabönor
  • ½ granatäpple
  • 125 g björnbär
  • 2 msk pekannötter
  • ¼ färsk röd basilika

Dressing:

  • 62 g björnbär
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk balsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • ¾ tsk akaciahonung
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200°C varmluft.
  • Skär laxen i portionsstorlekar, salta och peppra och toppa med citronskivor. Baka i cirka 20 min.
  • Skär spetskål, grönkål och gurka i önskade storlekar och blanda med sojabönor, granatäppelkärnor, björnbär, grovhackade nötter och basilika.
  • Mixa alla ingredienserna till dressingen. Smaka av.
  • Servera laxen med björnbärssalladen och dressingen vid sidan av.

TIPS: Björnbär kan ersättas med blåbär eller apelsiner.
TIPS: Om du plockar vilda björnbär själv, var försiktig, eftersom de går sönder väldigt lätt och taggarna kan dessutom göra dig illa.