Lax i ugn med grönsaker och färskpotatis

30 minuter
466 kcal

Slå in laxfiléer i bakplåtspapper med blomkål, sparris och citron. Baka dem i ugnen i 20 minuter, och servera dem direkt i paketet – rustikt och fullt av saft och smak!

Lax i ugn –  Lax med grönsaker och färskpotatis

SAFTIG LAX Gör laxpaket med grönsaker i ugn – lax en papilotte – och du har en nyttig och god rätt med massor av smak.

© wichmann+bendtsen

Laxpaket med grönsaker och färskpotatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 2 stjälkar bredbladig persilja
  • 2 stjälkar dill
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 laxfiléer à ca 125 g
  • 6 gröna sparrisar
  • 1 morot, stor
  • 1 blomkålsbukett, stor
  • 1 ekocitron
  • 2 msk extra jungfruolja
  • En näve vattenkrasse
  • 400 g färskpotatis

Gör så här

  • Skrubba potatisarna, fördela på två stycken bakplåtspapper, droppa rapsolja över och strö salt och hackade örtkryddor över. Packa in potatisarna och bind ihop ändarna med snöre. Baka dem på ugnsgallret i 20 min på 200 grader.
  • Lägg de två laxbitarna var-sitt bakplåtspapper.
  • Bryt av sparrisarna och skär till ändarna. Skär moroten i långa stavar. Skär blomkål i tunna skivor på tvären och skär fyra skivor citron.
  • Lägg sparris på den ena sidan av laxen, morot på den andra sidan och blomkål och citron på laxen. Droppa olja över och salta lätt.
  • Vik ihop pappret och bind ihop med snöre. Baka i 15 min på 200 grader.
  • Öppna paketen och servera med krasse och svartpeppar.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn eller se fler laxrecept här.