Lax i ugn –  Lax med grönsaker och färskpotatis
Saftig lax

Gör laxpaket med grönsaker i ugn – lax en papilotte – och du har en nyttig och god rätt med massor av smak. 

© wichmann+bendtsen

Lax i ugn med grönsaker och färskpotatis

Slå in laxfiléer i bakplåtspapper med blomkål, sparris och citron. Baka dem i ugnen i 20 minuter, och servera dem direkt i paketet – rustikt och fullt av saft och smak!

Laxpaket med grönsaker och färskpotatis

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

4 tsk kallpressad rapsolja

Havssalt

2 stjälkar bredbladig persilja

2 stjälkar dill

Svartpeppar, nymalen

2 laxfiléer à ca 125 g

6 gröna sparrisar

1 morot, stor

1 blomkålsbukett, stor

1 ekocitron

2 msk extra jungfruolja

En näve vattenkrasse

400 g färskpotatis

Gör så här

  • Skrubba potatisarna, fördela på två stycken bakplåtspapper, droppa rapsolja över och strö salt och hackade örtkryddor över. Packa in potatisarna och bind ihop ändarna med snöre. Baka dem på ugnsgallret i 20 min på 200 grader.
  • Lägg de två laxbitarna var-sitt bakplåtspapper.
  • Bryt av sparrisarna och skär till ändarna. Skär moroten i långa stavar. Skär blomkål i tunna skivor på tvären och skär fyra skivor citron.
  • Lägg sparris på den ena sidan av laxen, morot på den andra sidan och blomkål och citron på laxen. Droppa olja över och salta lätt.
  • Vik ihop pappret och bind ihop med snöre. Baka i 15 min på 200 grader.
  • Öppna paketen och servera med krasse och svartpeppar.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn

Näringsinnehåll i laxpaket med grönsaker och potatis

Energi: 466 kcal

Protein: 29 g

Fett: 21 g

Kolhydrat: 44 g

Kostfiber: 6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar