Sallad med kål, räkor, björnbär och vinägrett

20 minuter
394 kcal

Behöver du inspiration till en nyttig och lättlagad middag? Testa I FORMs sallad med spetskål, räkor och björnbär – mums!

Sallad med kål, räkor, björnbär och vinägrett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g frisésallad
  • 100 g rosésallad
  • 200 g spetskål
  • 1 näve färsk dill
  • 30 björnbär
  • 400 g räkor
  • 4 msk vinägrett
  • 4 msk naturell yoghurt
  • Ev 2 skivor fullkornsrågbröd

Vinägrett:

  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Skölj och slunga frisésallad och rosésallad rena och torra. Skär spetskål fint och blanda den med salladssorterna.
  • Skölj dillen och slunga den torr eller låt rinna av på hushållspapper.
  • Skölj björnbären, torka dem och dela dem försiktigt på mitten.
  • Torka räkorna torra med hushållspapper och lägg upp salladen i två skålar.
  • Vispa eller skaka ihop vinägretten, och smaka av med salt och peppar. Tillsätt yoghurt och vispa/skaka igen. Droppa vinägretten över salladen eller servera vid sidan av. Servera eventuellt rostat rågbröd till.