Spenatvåfflor med lax
5 st våfflor
- 50 g färsk spenat
- 3 ägg
- 120 g keso
- 2 msk fiberhusk
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- Rapsolja till stekning
Tillbehör
- 2 ägg eller
- 4 vaktelägg
- 175 g varmrökt lax
- Färsk dill
- 50 g skyr
- 50 g ricotta
- Saften från 1 lime
- Salt och peppar
- Färska groddar
Så lagar du spenatvåfflor med lax
- Sätt på våffeljärnet och låt det bli varmt medan du gör smeten.
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop ordentligt.
- Pensla lite olja på våffeljärnet och lägg 2 msk smet mitt på järnet. Stäng det och låt våfflan steka i några minuter innan du öppnar våffeljärnet. Fortsätt tills smeten är slut. Ställ våfflorna åt sidan och täck med aluminiumfolie, så de håller sig ljumna. Koka äggen.
- Om det är vanliga ägg kokas de i ca 7 minuter, är det vaktelägg kokas de i ca 4 minuter. Skala och dela äggen.
- Dela laxen i mindre bitar. Hacka dillen. Rör ihop skyr med ricotta, limesaft, dill, salt och peppar.
- Lägg upp en våffla med laxbitar, ägghalvor, färska groddar och dillkräm. Salta lite lätt.
Näringsinnehåll per våfflaEnergi: 236 kcal
Protein: 19,7 g Fett: 15,6 g
Kolhydrater: 5,9 g
Kostfiber: 2 g
Därför är rätten så nyttig Lax är fullspäckad med omega-3-fettsyror, som får mängden hälsofrämjande bakterier i tarmen att öka.
LÄS OCKSÅ: Nyttiga våfflor – det bästa receptet på goda spenatvåfflor