Spenatvåfflor med lax

Denna läckra lunch är supersund och smakar samtidigt väldigt gott. Smaklig måltid!

Skärbräda med våfflor och tillbehör.

Spenatvåfflor med lax

5 st våfflor

  • 50 g färsk spenat
  • 3 ägg
  • 120 g keso
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Rapsolja till stekning

Tillbehör

  • 2 ägg eller
  • 4 vaktelägg
  • 175 g varmrökt lax
  • Färsk dill
  • 50 g skyr
  • 50 g ricotta
  • Saften från 1 lime
  • Salt och peppar
  • Färska groddar

Så lagar du spenatvåfflor med lax

  • Sätt på våffeljärnet och låt det bli varmt medan du gör smeten.
  • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ihop ordentligt.
  • Pensla lite olja på våffeljärnet och lägg 2 msk smet mitt på järnet. Stäng det och låt våfflan steka i några minuter innan du öppnar våffeljärnet. Fortsätt tills smeten är slut. Ställ våfflorna åt sidan och täck med aluminiumfolie, så de håller sig ljumna. Koka äggen.
  • Om det är vanliga ägg kokas de i ca 7 minuter, är det vaktelägg kokas de i ca 4 minuter. Skala och dela äggen.
  • Dela laxen i mindre bitar. Hacka dillen. Rör ihop skyr med ricotta, limesaft, dill, salt och peppar.
  • Lägg upp en våffla med laxbitar, ägghalvor, färska groddar och dillkräm. Salta lite lätt.

Näringsinnehåll per våfflaEnergi: 236 kcal
Protein: 19,7 g Fett: 15,6 g
Kolhydrater: 5,9 g
Kostfiber: 2 g

Därför är rätten så nyttig Lax är fullspäckad med omega-3-fettsyror, som får mängden hälsofrämjande bakterier i tarmen att öka.

LÄS OCKSÅ: Nyttiga våfflor – det bästa receptet på goda spenatvåfflor