Kikärtssallad med broccoli och fetaost

Kikärtor är fullproppade med vitaminer och mineraler. Testa att äta dem i denna sallad med broccoli och fetaost under dina fastedagar.

2 december 2015 av I FORM-redaktionen

Kikärtssallad

1 person

20 g kikärter
1/8 broccoli
25 g fetaost, smulad
10 g mandlar

Dressing

0,5–1 cm ingefära
Lite fint riven vitlök
1 tsk olivolja
Saft av ¼ citron

Gör så här

  • Lägg kikärter i blöt över natten. Häll bort vattnet dagen efter och koka dem i 1 timme i färskt vatten.
  • Hacka broccolin fint med en kniv eller i matberedare.
  • Vänd ihop kikärter, broccoli, fetaost och mandlar.
  • Riv ingefära och vitlök fint. Rör ihop med olja, citronsaft och salt.
  • Häll dressingen över salladen och vänd runt den ordentligt.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar