Nyttiga recept Middag Grön sparr... Grön sparrissoppa med räkor och dill 20 minuter 457 kcal Enkel och sund middagsmat på 15 minuter. Av Anne Larsen 28 juni 2017 Grön sparrissoppa med räkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 4 vita sparrisar 400 g grön sparris Havsalt 2 msk kallpressad rapsolja 4 dl minimjölk Vitpeppar 2 skivor rågbröd, i tärningar 2 tsk extra jungfruolja 100 g räkor 1 litet knippe dill Så lagar du sparrissoppa Skala de vita sparrisarna från under huvudet och nedåt. Skär av ändarna. Bryt av ändarna på de gröna sparrisarna – så att de går av där det färska börjar. Skär den gröna sparrisen i grova bitar, se till att huvudena är hela. Lägg de vita sparrisarna i en gryta och häll kokande vatten, lite salt och rapsolja över. Koka dem i 5 minuter, lägg i de gröna och låt dem koka med sista minuten. Ta upp 3 gröna huvuden och skär 3 huvuden av de vita. Lägg huvudena åt sidan. Mixa den resterande sparrisen med mjölk. Värm upp soppan och smaka av den med salt och peppar. Rosta rågbrödstärningarna i en panna med lite olja och salt. Servera soppan med sparrishuvuden, räkor, rostade rågbrödstärningar och dill. Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.LÄS OCKSÅ: Sparris – få koll på vårens godaste grönsak SparrisSoppaRäkorRågbröd