Grön sparrissoppa med räkor och dill

20 minuter
457 kcal

Enkel och sund middagsmat på 15 minuter.

Skål med grön soppa toppad med räkor.

Grön sparrissoppa med räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 vita sparrisar

  • 400 g grön sparris
  • Havsalt
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 4 dl minimjölk
  • Vitpeppar
  • 2 skivor rågbröd, i tärningar
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 100 g räkor
  • 1 litet knippe dill

Så lagar du sparrissoppa

  • Skala de vita sparrisarna från under huvudet och nedåt.
  • Skär av ändarna.
  • Bryt av ändarna på de gröna sparrisarna – så att de går av där det färska börjar.
  • Skär den gröna sparrisen i grova bitar, se till att huvudena är hela.
  • Lägg de vita sparrisarna i en gryta och häll kokande vatten, lite salt och rapsolja över.
  • Koka dem i 5 minuter, lägg i de gröna och låt dem koka med sista minuten.
  • Ta upp 3 gröna huvuden och skär 3 huvuden av de vita.
  • Lägg huvudena åt sidan.
  • Mixa den resterande sparrisen med mjölk.
  • Värm upp soppan och smaka av den med salt och peppar.
  • Rosta rågbrödstärningarna i en panna med lite olja och salt.
  • Servera soppan med sparrishuvuden, räkor, rostade rågbrödstärningar och dill.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

LÄS OCKSÅ: Sparris – få koll på vårens godaste grönsak