Nyttiga recept Middag Grillad ka... Grillad kalvbiff med vitlök 30 minuter 468 kcal Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen! Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 17 augusti 2016 Grillad kalvbiff med vitlök, ruccola och rödbetor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 300 g rödbetor, nettovikt Kallpressad rapsolja Havssalt 2 msk vinägrett* 4 salviablad 2 vitlöksklyftor Extra jungfruolja 100 g ruccola 2 kalvbiffar á ca 150 g, av filé Malen svartpeppar *Mörk vinägrett 1 msk dijonsenap dl mörk balsamvinäger 2 dl extra jungfruolja havssalt och nymalen peppar Så lagar dugrillad kalvbiff med vitlök Skala och skär rödbetorna i tärningar. Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse. Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter. Blanda de varma rödbetorna med vinägrett. Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn. Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort. Plocka upp dem och lägg på hushållspapper. Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare! Lägg också dessa på fettabsorberande papper. Skölj och slunga ruccolan ren och torr. Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det. Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör. Krydda med salt och peppar under tiden. Grilla eller stek till önskad rödhet. Ju rödare, desto saftigare! Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av. KalvköttRödbetorRucola