Tallrik med biff, rött och grönt.
© wichmann+bendtsen

Grillad kalvbiff med vitlök

Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen!

17 augusti 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Grillad kalvbiff med vitlök, ruccola och rödbetor

300 g rödbetor, nettovikt
Kallpressad rapsolja
Havssalt
2 msk vinägrett*
4 salviablad
2 vitlöksklyftor
Extra jungfruolja
100 g ruccola
2 kalvbiffar á ca 150 g, av filé
Malen svartpeppar

*Mörk vinägrett

Vispa eller mixa 1 msk dijonsenap, 0,5 dl mörk balsamvinäger, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen peppar. Smaka av.

Så lagar du grillad kalvbiff med vitlök

  • Skala och skär rödbetorna i tärningar. 
  • Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse. 
  • Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter.
  • Blanda de varma rödbetorna med vinägrett. 
  • Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn. 
  • Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort.
  • Plocka upp dem och lägg på hushållspapper. 
  • Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare! 
  • Lägg också dessa på fettabsorberande papper. 
  • Skölj och slunga ruccolan ren och torr. 
  • Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det. 
  • Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör. 
  • Krydda med salt och peppar under tiden.
  • Grilla eller stek till önskad rödhet.
  • Ju rödare, desto saftigare! 
  • Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av.

Har du för mycket fett på kroppen? Kolla din fettprocent här.

Näringsinnehåll kalvbiff med vitlök per portion
Energi: 468 kcal
Protein: 36,5 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrater: 19,8 g
Kostfiber: 4,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar