Grillad kalvbiff med vitlök

30 minuter
468 kcal

Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen!

Tallrik med biff, rött och grönt.

Grillad kalvbiff med vitlök, ruccola och rödbetor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g rödbetor, nettovikt
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • 2 msk vinägrett*
  • 4 salviablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • Extra jungfruolja
  • 100 g ruccola
  • 2 kalvbiffar á ca 150 g, av filé
  • Malen svartpeppar

*Mörk vinägrett

  • 1 msk dijonsenap
  • dl mörk balsamvinäger
  • 2 dl extra jungfruolja
  • havssalt och nymalen peppar

Så lagar dugrillad kalvbiff med vitlök

  • Skala och skär rödbetorna i tärningar.

  • Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse.

  • Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter.

  • Blanda de varma rödbetorna med vinägrett.

  • Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn.

  • Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort.

  • Plocka upp dem och lägg på hushållspapper.

  • Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare!

  • Lägg också dessa på fettabsorberande papper.

  • Skölj och slunga ruccolan ren och torr.

  • Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det.

  • Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör.

  • Krydda med salt och peppar under tiden.

  • Grilla eller stek till önskad rödhet.

  • Ju rödare, desto saftigare!

  • Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av.