Grillad kalvbiff med vitlök
Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen!
Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen!
Skala och skär rödbetorna i tärningar.
Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse.
Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter.
Blanda de varma rödbetorna med vinägrett.
Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn.
Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort.
Plocka upp dem och lägg på hushållspapper.
Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare!
Lägg också dessa på fettabsorberande papper.
Skölj och slunga ruccolan ren och torr.
Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det.
Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör.
Krydda med salt och peppar under tiden.
Grilla eller stek till önskad rödhet.
Ju rödare, desto saftigare!
Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av.
På vår sajt och i vår app får du bl a: