Tallrik med biff, rött och grönt.
© wichmann+bendtsen

Grillad kalvbiff med vitlök

Servera den här saftiga biffen med rött och grönt – och familjen kommer att tacka dig resten av dagen!

Grillad kalvbiff med vitlök, ruccola och rödbetor

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

300 g rödbetor, nettovikt

Kallpressad rapsolja

Havssalt

2 msk vinägrett*

4 salviablad

2 vitlöksklyftor

Extra jungfruolja

100 g ruccola

2 kalvbiffar á ca 150 g, av filé

Malen svartpeppar

*Mörk vinägrett

1 msk dijonsenap

0,5 dl mörk balsamvinäger

2 dl extra jungfruolja

havssalt och nymalen peppar

Så lagar dugrillad kalvbiff med vitlök

  • Skala och skär rödbetorna i tärningar.
  • Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse.
  • Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter.
  • Blanda de varma rödbetorna med vinägrett.
  • Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn.
  • Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort.
  • Plocka upp dem och lägg på hushållspapper.
  • Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare!
  • Lägg också dessa på fettabsorberande papper.
  • Skölj och slunga ruccolan ren och torr.
  • Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det.
  • Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör.
  • Krydda med salt och peppar under tiden.
  • Grilla eller stek till önskad rödhet.
  • Ju rödare, desto saftigare!
  • Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av.

Näringsinnehåll kalvbiff med vitlök per portion

Energi: 468 kcal

Protein: 36,5 g

Fett: 28,3 g

Kolhydrat: 19,8 g

Kostfiber: 4,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar