Grillad kalvbiff med vitlök, ruccola och rödbetor
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
300 g rödbetor, nettovikt
Kallpressad rapsolja
Havssalt
2 msk vinägrett*
4 salviablad
2 vitlöksklyftor
Extra jungfruolja
100 g ruccola
2 kalvbiffar á ca 150 g, av filé
Malen svartpeppar
*Mörk vinägrett
1 msk dijonsenap
0,5 dl mörk balsamvinäger
2 dl extra jungfruolja
havssalt och nymalen peppar
Så lagar dugrillad kalvbiff med vitlök
- Skala och skär rödbetorna i tärningar.
- Blanda dem tillsammans med lite kallpressad rapsolja och salt i en skål eller plastpåse.
- Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem på 200 grader i 15 minuter.
- Blanda de varma rödbetorna med vinägrett.
- Skär vitlöken i fina skivor på ett rivjärn.
- Stek dessa gyllenbruna i olivolja – det går fort.
- Plocka upp dem och lägg på hushållspapper.
- Stek sedan salviabladen i samma olja – det går ännu snabbare!
- Lägg också dessa på fettabsorberande papper.
- Skölj och slunga ruccolan ren och torr.
- Badda köttet torrt och smörj in det med olivolja om du grillar det.
- Om du steker: Stek köttet i 1 msk olivolja och 1 tsk smör.
- Krydda med salt och peppar under tiden.
- Grilla eller stek till önskad rödhet.
- Ju rödare, desto saftigare!
- Lägg upp köttet med salvia och vitlök, med rödbetor och ruccola vid sidan av.
Näringsinnehåll kalvbiff med vitlök per portion
Energi: 468 kcal
Protein: 36,5 g
Fett: 28,3 g
Kolhydrat: 19,8 g
Kostfiber: 4,3 g