Förför din käresta med en romantisk middag:

Dämpad belysning och stilla musik som bäddar för romantik. Maten är en viktig del av begivenheten så här får du recept på en trerättersmeny som helt säkert kommer att imponera på din utvalda.

Vem har inte någon gång drömt romantiska drömmar om två ljus på ett bord, god mat och gott vin och finalen i sovrummet som avslutning? Skälet till att denna romantiska måltidssituation har blivit en klyscha är förmodligen helt enkelt att den faktiskt fungerar - till och med alldeles ypperligt...

Det har under flera år varit kutym att förlägga den romantiska måltiden till en av de många utmärkta restauranger som finns. Där kunde man briljera och kalla servitören vid namn, beställa maten på en för tillfället noga instuderad skolfranska eller bara sitta och smutta på rödvinsglaset för att visa att man hade läget under kontroll. Ett sådant uppförande har säkert också varit uttryck för en rad positiva och imponerande personliga egenskaper - fast det var förstås länge sedan, på 80-talet...

Nuförtiden skulle ett sådant uppförande sannolikt verka mer komiskt än fascinerande. På 90-talet har värderingarna förändrats radikalt, det är i allt högre grad de känsomässiga värdena och allmänna "livsnjutaregenskaperna" som står i fokus när man börjar fatta intresse för en person av motsatta könet.

Många håller sig fortfarande till restaurangbesök. Det är ett säkert kort. Man vet vad det är. Men allt fler väljer också att försöka på egen hand. Det är alltför lätt att betala sig ifrån besvär som disk, stopp i vasken, brännsår, skärsår osv.

För när man i flera timmar står i köket bland pannor och kastruller är det ganska tydligt att man verkligen vill göra något för gästens skull. Det är ett mer direkt och personligt sätt att signalera sina avsikter på. Även om maten inte skulle bli helt lyckad har man åtminstone visat sin goda vilja, vare sig det är tal om en ny potentiell erövring eller om man bara känner ett behov av att återställa en för tillfället skamfilad image genom ett servera den utvalda något alldeles extra.

Här följer ett förslag till en meny i förförelsens tecken. Musik, dukning och stämning får du stå för själv!