Fish and chips med ärter och tartarsås

30 minuter
525 kcal

Glöm den sunkiga pubens flottiga fiskfiléer med slappa pommes, och testa istället vår enkla version av fish and chips med krispig, god fisk, hemmagjord tartarsås och spröda selleri-pommes frites. Allt är klart på en halvtimme.

Fish and chips med ärter och tartarsås

EN ENGELSK KLASSIKER – Fish and chips är ett enkelt sätt att få även den mest kräsna att äta fisk.

© wichmann+bendtsen

Fish and chips med ärter och tartarsås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g rotselleri
  • 2 tsk kallpressad rapsolja + lite till ärterna
  • Havssalt
  • 400 g torskfilé
  • 4 dl fullkorns- vetemjöl
  • Neutral olja,
  • t ex solros– eller majsolja
  • 200 g ärter, fina
  • ½ citron

Tartarsås:

  • Lite kapris
  • Lite saltgurka
  • ½ dl majonnäs
  • 1½ dl kvarg
  • Gräslök
  • Vitvinsvinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du fish and chips med tartarsås

  • Skär sellerin i stavar och blanda med rapsolja och lite salt i en skål eller plastpåse. Lägg stavarna på bakplåtspapper och baka dem i 190°C i ca 20 min. Vänd gärna på dem efter ett tag.
  • Leta igenom fisken efter ben och badda den torr.
  • Vispa mjöl och vatten tills du har en tjock gröt – en smet – och lägg fisken i den.
  • Häll neutral olja i en stekpanna med höga kanter; det ska vara tillräckligt för att täcka fisken. Stek den tills den är gyllene.
  • Koka ärterna i lättsaltat vatten med lite rapsolja och häll av vattnet.
  • Hacka saltgurka och kapris fint och blanda med majonnäs, kvarg och finhackad gräslök till en tartarsås. Smaksätt med vitvinsvinäger, salt och peppar.
  • Lägg upp fisken med selleri, ärter, citronklyftor och 4 msk tartarsås var.

De mest lästa artiklarna just nu
Styrkeövningar

Få starka ben med I FORMs julkalender

Nyttig mat

RÄKNA UT: Hur många kalorier behöver jag?

Kostråd

Kan man äta havregrynsgröt till middag?

Styrkeövningar

1. december

Bröd

Världens nyttigaste och enklaste bananbröd

Psykologi

Lär dig att släppa dina orostankar

Nyttiga snacks

Så tacklar du kvällssuget

Psykologi

Varför kan jag inte känna igen människor?

Träning

RÄKNA UT: Hur många kalorier förbränning min träning?

Välbefinnande

Bindväven – 8 övningar som stretchar och masserar

Mer om Middag
Middag

Plåtmat med stekt ägg, bönor, tomater och blomkål

359 kcal
35 minuter
Middag

Plåtmat med lax, broccoli, paprika och sötpotatis

526 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kyckling, lök, morötter och potatis

574 kcal
45 minuter
Middag

Plåtmat med kikärter, kål och rödbetor

568 kcal
40 minuter
Middag

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

409 kcal
25 minuter
Middag

Poke bowl med lax och spetskål

584 kcal
25 minuter
Middag

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

765 kcal
15 minuter
Middag

Den bästa råa rödkålssalladen

315 kcal
30 minuter
Middag

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

595 kcal
1 timme
Middag

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

598 kcal
30 minuter
Middag

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

413 kcal
25 minuter
Newsletter background
I FORM rekommenderar
Superfood

Kolla in våra bästa recept med rödkål

Förebyggande

Därför är bastu så hälsosamt

Psykologi

Testa dig själv: Är du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Lätt att leva sunt: I FORMs träningsuniversum och veckomenyer hjälper dig

Förebyggande

Borde du vara orolig för att du svettas på natten?

Platt mage

Magcamp för nybörjare: Följ det här effektiva programmet och se resultat

Träning

Få mer energi med den här morgonträningen som sträcker ut och stärker

Psykologi

Depressionstest – är du mer än bara nedstämd?

Styrketräning

Nybörjare? Så kommer du snabbt igång med styrketräningen

Träning

Här är de 5 mest populära träningsprogrammen