Enkla minipizzor med chorizo, svamp och paprika

25 minuter
512 kcal

Dessa små pizzor med svamp, paprika och chorizo är perfekta till lunch, i matlådan och till middag – och de smakar fantastiskt gott! Smaklig spis!

Minipizzor med svamp, paprika och chorizo.

ENKLA MINIPIZZOR – Perfekta till lunch, i matlådan och till middag!

© wichmann+bendtsen

Enkla minipizzor med chorizo, svamp och paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 fullkornspitabröd
  • 60 g riven mozzarella
  • ½ paprika
  • 50 g champinjoner
  • 8 oliver, utan kärna
  • 60 g kryddig korv, t ex chorizo
  • Ev färsk basilika

Pizzasås:

  • 3½ dl passerade tomater, alternativt krossade tomater
  • 1 tsk akaciahonung eller socker
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk basilika, torkad
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skär försiktigt pitabröden på mitten, så att du har 8 tunna minipizzabottnar.
  • Rör ihop alla ingredienser till pizzasåsen och fördela på bottnarna.
  • Toppa minipizzorna med ost, strimlad paprika och champinjoner, halverade oliver samt skivor av chorizo. Baka i 10 minuter, tills osten har smält och botten är spröd och gyllene.
  • Servera pizzorna med färska örter på toppen.

TIPS! Gör gärna dubbel sats och frys hälften till en annan dag. Pizzorna blir godast om du fryser dem ogräddade. Du kan sedan baka dem direkt från frysen, men då behöver de ca 15 minuter i ugnen.