Enkel hemgjord pizza margherita

75 minuter
733 kcal

Vi har förälskat oss. I det italienska köket och dess kompromisslösa kärlek till pizza. Prova vår klassiska margherita. Precis lika god, men nyttigare.

Pizza margherita

ENKEL HEMGJORD PIZZA MARGHERITA – Prova också pizzan i morgondagens matlåda. Mums!

© wichmann+bendtsen

Enkel hembakad pizza margherita

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 pizzor

Deg:

  • 16 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1⅓ msk extra virgin olivolja
  • 233 g pizzamjöl, t ex tipo 00
  • 53 g fullkornsvetemjöl
  • 1⅓ tsk havssalt

Pizzasås:

  • ⅓ burk krossade tomater
  • ½ nypa socker
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ tsk mörk balsamico
  • ½ näve färsk basilika

Topping:

  • 83 g färsk mozzarella, 30+
  • Färska basilikablad

Så gör du

  • Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olja och mjöl. Knåda ordentligt i 5-7 min (gärna med bakmaskin). Tillsätt salt.
  • Dela degen i två. Lägg varje degklump på ett bakplåtspapper och täck med plastfilm. Låt jäsa i 45 min.
  • Värm ugnen till 250 grader varm- luft och ställ en plåt i ugnen.
  • Mixa alla ingredienser till såsen.
  • Forma 2 pizzabottnar. Börja från mitten av degen. Undvik att platta till kanten, så får du en fin skorpa.
  • Bred på såsen. Dela osten i små- bitar och fördela på pizzorna.
  • Lägg bakplåtspapper med pizza på den varma plåten och baka varje pizza i cirka 8-10 min.
  • Servera pizzan med massor av färsk basilika på toppen.

TIPS! Pizzan är också perfekt i nästa dags matlåda och kan till och med frysas ner.