Currysoppa med räkor och mango

15 minuter
569 kcal

Enkel och näringsrik kvällsmat på bara 15 minuter!

Currysoppa i skål.

Currysoppa med räkor och mango

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 små schalottenlökar
  • 2 purjolökar
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 4 tsk curry
  • 6 dl grönsaksbuljong

  • 3 dl kokosmjölk med låg fetthalt

  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 200 g frysta räkor med stjärten kvar 

  • 100 g mango
  • En liten näve färska
  • korianderblad 

  • 60 g quinoa, rå vikt

Så lagar du currysoppa

  • Skär lök och det vita och ljusgröna på purjolöken i ringar och stek dem mjuka och glansiga i olja.

  • Krydda med curry och blanda.

  • Späd med buljong och låt soppan sjuda i 5 minuter.

  • Mixa soppan med kokosmjölk, koka upp och smaka av med salt och peppar.

  • Låt de tinade räkorna rinna av väl och torka i hushållspapper.

  • Lägg dem i soppan ihop med mangotärningar.

  • Värm igenom soppan väl.

  • Servera soppan med koriander och kokt quinoa till.