Nyttiga recept Middag Blomkålsso... Blomkålssoppa med nyskalade räkor 15 minuter Denna krämiga soppa tar ingen tid att laga och passar perfekt en kylig sommarkväll eller som en snabb förrätt till gäster. Av I FORM-redaktionen 2 juli 2016 Blomkålssoppa med nyskalade räkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person ½ blomkål (200–225 g) 2 dl lättmjölk 200 g handskalade räkor 2 liten bunt dill 2 liten bunt kruspersilja Från ditt baslager 2 tsk extra jungfruolivolja 4 tsk kallpressad rapsolja Havssalt och nymalen svartpeppar 6 dl kokande vatten Så gör du Skär blomkålen grovt, lägg den i en kastrull med 1 tsk salt, olivolja och häll det kokande vattnet över. Låt det sjuda i 10 minuter. Värm upp mjölken och häll den på. Mixa nu soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av räkorna i soppan och resten som garnering tillsammans med klippt dill och finhackad persilja. Salt – vad är det och vad gör det med kroppen? Soppa