Blomkålssoppa med nyskalade räkor

Denna krämiga soppa tar ingen tid att laga och passar perfekt en kylig sommarkväll eller som en snabb förrätt till gäster.

3 juli 2016 av I FORM-redaktionen

Blomkålssoppa med nyskalade räkor

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

¼ blomkål (200–225 g)

1 dl lättmjölk

100 g handskalade räkor

1 liten bunt dill

1 liten bunt kruspersilja

Från ditt baslager

1 tsk extra jungfruolivolja

2 tsk kallpressad rapsolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

3 dl kokande vatten

Så gör du

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en kastrull med 1 tsk salt, olivolja och häll det kokande vattnet över. Låt det sjuda i 10 minuter.
  • Värm upp mjölken och häll den på.
  • Mixa nu soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg hälften av räkorna i soppan och resten som garnering tillsammans med klippt dill och finhackad persilja.

Salt – vad är det och vad gör det med kroppen?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar