Blomkålssoppa med nyskalade räkor

15 minuter

Denna krämiga soppa tar ingen tid att laga och passar perfekt en kylig sommarkväll eller som en snabb förrätt till gäster.

Blomkålssoppa med nyskalade räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • ½ blomkål (200–225 g)
  • 2 dl lättmjölk
  • 200 g handskalade räkor
  • 2 liten bunt dill
  • 2 liten bunt kruspersilja

Från ditt baslager

  • 2 tsk extra jungfruolivolja
  • 4 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 6 dl kokande vatten

Så gör du

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en kastrull med 1 tsk salt, olivolja och häll det kokande vattnet över. Låt det sjuda i 10 minuter.
  • Värm upp mjölken och häll den på.
  • Mixa nu soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg hälften av räkorna i soppan och resten som garnering tillsammans med klippt dill och finhackad persilja.

Salt – vad är det och vad gör det med kroppen?