Blomkålssoppa med nyskalade räkor

Denna krämiga soppa tar ingen tid att laga och passar perfekt en kylig sommarkväll eller som en snabb förrätt till gäster.

3 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Till 1 person

¼ blomkål (200–225 g)
1 dl lättmjölk
100 g handskalade räkor
1 liten bunt dill
1 liten bunt kruspersilja


Från ditt baslager

1 tsk extra jungfruolivolja
2 tsk kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
3 dl kokande vatten

Så gör du

  • Skär blomkålen grovt, lägg den i en kastrull med 1 tsk salt, olivolja och häll det kokande vattnet över. Låt det sjuda i 10 minuter.
  • Värm upp mjölken och häll den på.
  • Mixa nu soppan med rapsoljan och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg hälften av räkorna i soppan och resten som garnering tillsammans med klippt dill och finhackad persilja.

Salt – vad är det och vad gör det med kroppen?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar