Tallrik med små omeletter och tillbehör.


© wichmann+bendtsen

Dekorativa miniomeletter med lax och broccoli

Piffa upp middagen med små, dekorativa omeletter med lax och broccoli. De tar bara 15 minuter att göra. Smaklig måltid!

1 juli 2017 av Anne Larsen

Miniomeletter med lax

2 personer

200 g broccoli i buketter
Havssalt
Kallpressad rapsolja
2 tsk extra jungfruolja
6 äggvitor
100 g rökt lax
1 knippe dill
Svartpeppar


Tillbehör:

3 skivor rågbröd, rostat

Så gör du

  • Lägg broccolibuketterna i en gryta. Salta lätt, droppa lite rapsolja över och häll på kokande vatten. Koka buketterna och häll sedan av vattnet.
  • Pensla en blinipanna med olivolja. Häll äggvitorna i fördjupningarna i pannan och stek dem på båda sidorna tills de är klara.
  • Lägg upp omeletterna med broccoli, rökt lax, dill och svartpeppar. Servera med rostat rågbröd.

Tips! En blinipanna gör det enklare

Du kan steka de små omeletterna i en vanlig panna, men det blir lättare om du gör det i en blinipanna. Då blir formen på dem också mycket finare.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 385 kcal
Protein: 29,2 g
Fett: 12,8 g
Kolhydrater: 43,1 g
Kostfibrer: 9,5 g

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar