Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

30 minuter
591 kcal

Blomkål kan köpas året rumt och är ett utmärkt alternativ till mjöl i en hemlagad pizzabotten. Toppa den med kikärter och syltad rödlök för en nyttigare och annorlunda pizzaupplevelse.

Blomkålspizza

Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Pizzabotten:

  • ½ blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 25 g getost
  • 2 msk physillumfröskal
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Kikärter och dressing:

  • 2 msk akaciahonung
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 4 tsk grov senap
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 burk kikärter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk grekisk yoghurt, 2 % fett

Fyllning:

  • ½ avokado
  • 25 g getost
  • 75 g spenat
  • 4 msk syltad rödlök
  • Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök:

  • Värm ugnen till 200 g varmluft.
  • Skär blomkålen i grova bitar och mixa den. Tillsätt ägg, getost, physillumfröskal, salt och peppar och mixa tills du har en jämn pizzadeg.
  • Låt vila i 5-10 minuter, och fördela sedan jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rör ihop akaciahonung, olja, senap, salt och peppar. Häll hälften över de avrunna kikärterna. Lägg dem i en ugnsfast form och baka i cirka 25 minuter tillsammans med blomkålspizzabotten.
  • Gör dressing genom att röra ihop andra hälften av marinaden tillsammans med citronsaft och grekisk yoghurt.
  • Skär avokado och getost i önskade storlekar. Fördela spenat, avokado, getost, syltad rödlök, ugnsbakade kikärter och dressing över den färdigbakade blomkålsbottnen och servera med lite peppar.

Här hittar du världens enklaste recept på syltad rödlök


Newsletter background