Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

30 minuter
591 kcal

Blomkål kan köpas året rumt och är ett utmärkt alternativ till mjöl i en hemlagad pizzabotten. Toppa den med kikärter och syltad rödlök för en nyttigare och annorlunda pizzaupplevelse.

Blomkålspizza

Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Pizzabotten:

  • ½ blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 25 g getost
  • 2 msk physillumfröskal
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Kikärter och dressing:

  • 2 msk akaciahonung
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 4 tsk grov senap
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 burk kikärter
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk grekisk yoghurt, 2 % fett

Fyllning:

  • ½ avokado
  • 25 g getost
  • 75 g spenat
  • 4 msk syltad rödlök
  • Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök:

  • Värm ugnen till 200 g varmluft.
  • Skär blomkålen i grova bitar och mixa den. Tillsätt ägg, getost, physillumfröskal, salt och peppar och mixa tills du har en jämn pizzadeg.
  • Låt vila i 5-10 minuter, och fördela sedan jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rör ihop akaciahonung, olja, senap, salt och peppar. Häll hälften över de avrunna kikärterna. Lägg dem i en ugnsfast form och baka i cirka 25 minuter tillsammans med blomkålspizzabotten.
  • Gör dressing genom att röra ihop andra hälften av marinaden tillsammans med citronsaft och grekisk yoghurt.
  • Skär avokado och getost i önskade storlekar. Fördela spenat, avokado, getost, syltad rödlök, ugnsbakade kikärter och dressing över den färdigbakade blomkålsbottnen och servera med lite peppar.

Här hittar du världens enklaste recept på syltad rödlök