Blomkålspizza
© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

Blomkål kan köpas året rumt och är ett utmärkt alternativ till mjöl i en hemlagad pizzabotten. Toppa den med kikärter och syltad rödlök för en nyttigare och annorlunda pizzaupplevelse.

16 februari 2021 av Signe Moesby Leth

Blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

Pizzabotten:

½ blomkålshuvud

2 ägg

25 g getost

2 msk physillumfröskal

Havsalt

Svartpeppar, nymalen

Kikärter och dressing:

2 msk akaciahonung

2 msk extra virgin olivolja

4 tsk grov senap

Havsalt

Svartpeppar, nymalen

1 burk kikärter

1 msk citronsaft

1 msk grekisk yoghurt, 2 % fett

Fyllning:

½ avokado

25 g getost

75 g spenat

4 msk syltad rödlök

Svartpeppar, nymalen

Så här lagar du blomkålspizza med kikärter och syltad rödlök:

  • Värm ugnen till 200 g varmluft. 

  • Skär blomkålen i grova bitar och mixa den. Tillsätt ägg, getost, physillumfröskal, salt och peppar och mixa tills du har en jämn pizzadeg. 

  • Låt vila i 5-10 minuter, och fördela sedan jämnt på en plåt med bakplåtspapper. 

  • Rör ihop akaciahonung, olja, senap, salt och peppar. Häll hälften över de avrunna kikärterna. Lägg dem i en ugnsfast form och baka i cirka 25 minuter tillsammans med pizzabotten. 

  • Gör dressing genom att röra ihop andra hälften av marinaden tillsammans med citronsaft och grekisk yoghurt. 

  • Skär avokado och getost i önskade storlekar. Fördela spenat, avokado, getost, syltad rödlök, ugnsbakade kikärter och dressing över den färdigbakade blomkålsbottnen och servera med lite peppar.

Här hittar du världens enklaste recept på syltad rödlök

Näringsinnehåll per person i blomkålspizza:

Energi: 591 kcal

Protein: 24 g

Fett: 30 g

Kolhydrat: 67 g

Kostfiber: 18 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar