Helbakad misomarinerad blomkål med grön sallad
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
Tid totalt: 55 minuter
INGREDIENSER
1 blomkålshuvud
1½ msk miso
1½ msk sesamolja
½ lime
1½ msk soja
1–2 vitlöksklyftor
½ tsk chilipulver
½ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmald
Dressing
1 lime
½ dl extra jungfruolja
1 msk akaciahonung
¼ röd chili
1-2 tsk ingefära, finriven
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
Sallad
1 dl quinoa
1 avokado
½ gurka
135 g röd spetskål
2 salladslökar
75 g spenat
2 dl sojabönor
Topping
½ msk sesamfrön
1 salladslök
½ röd chili
Så här lagar du misomarinerad blomkål med sallad
- Värm ugnen till 200 grader. Skär bort blad och botten på den sköljda blomkålen.
- Vispa ihop miso, olja, limesaft, soja, vitlök, chili, salt och peppar, och fördela över hela blomkålshuvudet.
- Baka kålen i 30–45 min. Den ska vara ordentligt brun. Blir blomkålen brun innan den är genombakad, täck då med aluminiumfolie och baka tills den är klar.
- Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa till en jämn konsistens.
- Koka quinoa och låt svalna. Skär alla grönsaker till salladen fint. Blanda quinoa, grönsaker och bönor.
- Rosta sesamfrön i en varm panna och skär salladslök och chili fint. Servera kålen med topping, sallad och dressing.
TIP! Använd gärna händerna för att massera in misomarinaden ordentligt i blomkålshuvudet.
Näringsinnehåll per person i helbakad misomarinerad blomkål med grön sallad:
Energi: 412 kcal
Protein: 12 g
Fett: 26 g
Kolhydrat: 38 g
Kostfiber: 9 g