Helbakad misomarinerad blomkål med grön sallad

55 minuter
412 kcal

Har du bestämt dig för att skära ner på kött, eller älskar du bara blomkål? Testa den här enkla vegetariska rätten som består av bakad blomkål täckt med misopasta. Den serveras med en grön sallad som tillför rätten massor av färg. Mums!

Helbakad blomkål med misomarinad

BAKAD BLOMKÅL Ett helt blomkålshuvud bakat i ugnen kan med fördel ersätta köttet i din middag – särskilt om du kryddar det som vi gjort här.

© wichmann+bendtsen

Helbakad misomarinerad blomkål med grön sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ blomkålshuvud
  • ¾ msk miso
  • ¾ msk sesamolja
  • ¼ lime
  • ¾ msk soja
  • ½ vitlöksklyftor
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Dressing

  • ½ lime
  • ¼ dl extra jungfruolja
  • ½ msk akaciahonung
  • ¼ röd chili
  • ½ tsk ingefära, finriven
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Sallad

  • ½ dl quinoa
  • ½ avokado
  • ¼ gurka
  • 67 g röd spetskål
  • 1 salladslökar
  • 37 g spenat
  • 1 dl sojabönor

Topping

  • ¼ msk sesamfrön
  • ½ salladslök
  • ¼ röd chili

Så här lagar du misomarinerad blomkål med sallad

  • Värm ugnen till 200 grader. Skär bort blad och botten på den sköljda blomkålen.

  • Vispa ihop miso, olja, limesaft, soja, vitlök, chili, salt och peppar, och fördela över hela blomkålshuvudet.

  • Baka kålen i 30–45 min. Den ska vara ordentligt brun. Blir blomkålen brun innan den är genombakad, täck då med aluminiumfolie och baka tills den är klar.

  • Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa till en jämn konsistens.

  • Koka quinoa och låt svalna. Skär alla grönsaker till salladen fint. Blanda quinoa, grönsaker och bönor.

  • Rosta sesamfrön i en varm panna och skär salladslök och chili fint. Servera kålen med topping, sallad och dressing.

TIP! Använd gärna händerna för att massera in misomarinaden ordentligt i blomkålshuvudet.