Ärtor francaise med rostad parmaskinka

15 minuter
147 kcal

Det klassiska receptet på franska ärtor är med bacon, men här är en lite nyttigare version med rostad parmaskinka. Använd den till exempel som tillbehör till kyckling eller fisk.

Ärtor francaise med rostad parmaskinka

ENKELT – och riktigt gott.

© wichmann+bendtsen

Ärtor francaise med rostad parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 25 g parmaskinka
  • ½ lök
  • ½ msk olivolja
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • 200 g ärtor, färska
  • 1 msk vatten
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ ekocitron, saft och skal
  • ½ romansalladshuvud

Så här gör du:

  • Skär parmaskinka i små tärningar och finhacka en lök.
  • Rosta skinkan olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs tills den är klar. Tillsätt sedan en pressad vitlöksklyfta, ärtor och 2 msk olivolja.
  • Värm upp och smaka av med salt, peppar, citronsaft och lite finrivet citronskal.
  • Blanda ihop med salladsbladen och servera som tillbehör till fisk eller kyckling.

Tips
Om du vill ha perfekt krispig parmaskinka kan du steka den separat i hela skivor. Låt skivorna svalna något. Bryt de knaperstekta skivorna i mindre bitar och fördela dem i anrättningen strax före servering.