Risotto med ärter, kyckling och ärtskott
På bara 30 minuter kan du laga en italiensk risotto som här består av ris, grönsaker och kyckling. Smaklig måltid!
På bara 30 minuter kan du laga en italiensk risotto som här består av ris, grönsaker och kyckling. Smaklig måltid!
Gnid kycklingen med 2 tsk olivolja och krydda med salt och peppar.
Stek filéerna snabbt på hög värme, tills de är gyllene på båda sidorna.
Baka i ugnen i 190 grader i 12 minuter.
Värm 2 tsk olivolja i en gryta, tillsätt lök och stek den mjuk.
Tillsätt ris och rör tills det är blankt.
Häll kokande vatten och vin över.
Rör hela tiden i 15 minuter tills riset är kokt men har lite kärna kvar.
Blanda i rapsolja och ost.
Lägg ärterna i en gryta, droppa rapsolja över och salta.
Häll kokande vatten över, koka upp och häll av.
Skär kycklingfiléerna i skivor.
Servera risotto med ljumna ärter, kyckling, ärtskott och svartpeppar.