Risotto med ärter, kyckling och ärtskott

30 minuter
646 kcal

På bara 30 minuter kan du laga en italiensk risotto som här består av ris, grönsaker och kyckling. Smaklig måltid!

Tallrik med risotto och grönsaker.

Risotto med ärter, kyckling och ärtskott

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer à 125 g
  • 4 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 120 g risottoris
  • ½ l kokande vatten, saltat med 1 tsk havssalt
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 4 tsk kallpressad rapsolja, plus ett par droppar kokvatten från ärterna
  • 30 g parmesanost, riven
  • 200 g ärter, färska eller frysta
  • 1 näve ärtskott

Så lagar du risotto

  • Gnid kycklingen med 2 tsk olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Stek filéerna snabbt på hög värme, tills de är gyllene på båda sidorna.

  • Baka i ugnen i 190 grader i 12 minuter.

  • Värm 2 tsk olivolja i en gryta, tillsätt lök och stek den mjuk.

  • Tillsätt ris och rör tills det är blankt.

  • Häll kokande vatten och vin över.

  • Rör hela tiden i 15 minuter tills riset är kokt men har lite kärna kvar.

  • Blanda i rapsolja och ost.

  • Lägg ärterna i en gryta, droppa rapsolja över och salta.

  • Häll kokande vatten över, koka upp och häll av.

  • Skär kycklingfiléerna i skivor.

  • Servera risotto med ljumna ärter, kyckling, ärtskott och svartpeppar.