Nyttiga recept Middag Risotto me... Risotto med ärter, kyckling och ärtskott 30 minuter 646 kcal På bara 30 minuter kan du laga en italiensk risotto som här består av ris, grönsaker och kyckling. Smaklig måltid! Av Anne Larsen och Michelle Kristensen 9 juni 2017 Risotto med ärter, kyckling och ärtskott Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer à 125 g 4 tsk extra jungfruolja Havssalt Svartpeppar 2 msk schalottenlök, finhackad 120 g risottoris ½ l kokande vatten, saltat med 1 tsk havssalt 4 msk torrt vitt vin 4 tsk kallpressad rapsolja, plus ett par droppar kokvatten från ärterna 30 g parmesanost, riven 200 g ärter, färska eller frysta 1 näve ärtskott Så lagar du risotto Gnid kycklingen med 2 tsk olivolja och krydda med salt och peppar. Stek filéerna snabbt på hög värme, tills de är gyllene på båda sidorna. Baka i ugnen i 190 grader i 12 minuter. Värm 2 tsk olivolja i en gryta, tillsätt lök och stek den mjuk. Tillsätt ris och rör tills det är blankt. Häll kokande vatten och vin över. Rör hela tiden i 15 minuter tills riset är kokt men har lite kärna kvar. Blanda i rapsolja och ost. Lägg ärterna i en gryta, droppa rapsolja över och salta. Häll kokande vatten över, koka upp och häll av. Skär kycklingfiléerna i skivor. Servera risotto med ljumna ärter, kyckling, ärtskott och svartpeppar. KycklingÄrter