Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Sök
Min sida
    Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Stäng
Till startsidan
    • MÄT DIN RUNDA
    • Rita din runda
    • Mina rundor
    • TRÄNING
    • Alla träningsprogram
    • Onlineträning
    • Fit på et kick-program
    • Övningar
    • Styrketräning
    • Yoga
    • Skador
    • Träningskläder och -utrustning
    • Coopertest - mät din kondition
    • Löpning
    • Gång
    • Löpprogram
    • Springa 5 km
    • Springa en mil
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervallträning
    • RECEPT
    • Menyer
    • Middag
    • Lunch
    • Frukost
    • Bröd
    • Sallad
    • Kakor
    • Pannkakor
    • Dessert
    • Nyttiga snacks
    • Smoothie
    • Juice-recept
    • Vegetarisk mat
    • Räkna om gram till dl
    • HÄLSOSAM KOST
    • Kostråd
    • Nyttiga råvaror
    • Träningskost
    • Räkna ut: Hur mycket protein per dag?
    • VIKT
    • Viktminskningskur
    • Kostplan
    • Tips för att gå ner i vikt
    • Platt mage
    • Kaloriförbränning
    • BMI-räknare
    • Kaloriräknare
    • Räkna ut din förbränning
    • HÄLSA
    • Förebyggande
    • Hjärta
    • Cancer
    • Stress
    • Sömn
    • Sund mage
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Meditation
    • Skönhet och vård
  • Prenumeration
  • Bonusshop
  • Om I FORM
  • Tjuvtitta i magasinet
  • Kundtjänst
  • Annonsering
  • Min information
  • Mina sparade artiklar
  • Logga ut
Nyttiga recept
Menyer
Veckomenyn

Veckomenyn

Vecka 40

Fisken i förarsätet

Den här veckan handlar om fisk – vi serverar godsaker från havet tre gånger.

Generellt äter de flesta av oss för lite fisk och skaldjur, och det är synd, för de goda argumenten är många. Fisk och skaldjur är nyttigt för såväl hjärna som hjärta, de innehållet massor av bra proteiner, vitaminer och mineraler, och så är de mycket mer klimatvänliga än kött.

Du får tre olika sorters sjömat på tallriken under veckan. Först en av de magra, nämligen torsk som vi har gjort fiskbiffar av.

På onsdag får du skaldjur i form av räkor med fullkornspasta, fänkål, dill och massor av tomater.

Och på fredag är det dags för mångas favoritfisk – den feta laxen. Här serverar vi den i en varmrökt version med bakade rotfrukter, linser, nötter och en god örtdressing.

I helgen är det helt upp till dig om du fortsätter äta fisk. Blir du sugen på något sött kan vi varmt rekommendera att du använder några av höstens många goda äpplen till en varm äppelcrumble med havregryn och mandlar.

Smakliga måltider!

Måndag
Fiskbiffar
Middag

Fiskbiffar med kinarädisor

Sunda och välsmakande fiskbiffar. En hit i hela familjen.

600 kcal
30 minuter
Tisdag
Middag

Korngrynssallad med kyckling och pesto

En härlig, mättande sallad med korngryn kyckling, pesto och tomat.

600 kcal
30 minuter
Onsdag
Middag

Fullkornspasta med fänkål och räkor

På bara 20 minuter kan du laga en lätt och läcker middag med fullkornspasta, fänkål, tomat och räkor. Det kan nästan inte vara enklare!

573 kcal
20 minuter
Torsdag
Soppa med bönor och persilja i en skål
Middag

Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja

Älskar du också jordärtskockssoppa? Prova då denna läckra och snabba variant med vita bönor och persilja.

397 kcal
30 minuter
Fredag
Skål med lax, sallad, linser och rotfrukter
Middag

Bowl med lax, linser, bakade rotfrukter och örtkräm

Om du tänker att fibrer är synonymt med tråkigt kan du tänka om. Vår bowl med lax, linser, bakade rotfrukter och örtkräm bjuder på massor av fantastiska fibrer – och smakar supergott!

486 kcal
30 minuter
Gott till helgen
Kakor

Äppelcrumble

Njut av rykande varm äppelcrumble med mandlar.

301 kcal
45 minuter

Veckans tips

Kom ihåg både de magra och de feta
Det är viktigt att du varierar mellan mager och fet fisk. Om du inte har koll på alla hjälper vi dig här.

  • MAGER FISK innehåller 0-2 g fett per 100 g: Torsk, sej, alaska pollock, rödspätta, sik, gös, gädda, abborre, lutfisk.
  • HALVFET FISK innehåller 2-8 g fett per 100 g: Öring, hälleflundra, strömming, röding, pinklax, flundra, havsabborre.
  • FET FISK innehåller 10-13 g fett per 100 g: Lax, makrill, sill, böckling, ål.
Foodplan concepts background

I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten

Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.

Max 30 min tillagningstid
Max 650 kcal per måltid
Fisk eller skaldjur 1 gång i veckan
Vegetarisk måltid 1 gång i veckan
Nyttiga råvaror
Läs mer
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Ansvarig utgivare: Magnus Bergsten
    • KUNDTJÄNST
    • Självbetjäning
    • Telefon: 08-555 454 05
    Följ oss
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Nyhetsbrev
    • I FORM Resor
    Om I FORM
    • Prenumeration
    • I FORMs app
    • Erbjudande-shop
    • Om I FORM
    • FAQ
    • Wype - digital tidning
    • Annonsering
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolicy
    • Cookie-inställningar
    • Personuppgiftspolicy
    • Juridisk information