Den här veckan handlar om fisk – vi serverar godsaker från havet tre gånger.
Generellt äter de flesta av oss för lite fisk och skaldjur, och det är synd, för de goda argumenten är många. Fisk och skaldjur är nyttigt för såväl hjärna som hjärta, de innehållet massor av bra proteiner, vitaminer och mineraler, och så är de mycket mer klimatvänliga än kött.
Du får tre olika sorters sjömat på tallriken under veckan. Först en av de magra, nämligen torsk som vi har gjort fiskbiffar av.
På onsdag får du skaldjur i form av räkor med fullkornspasta, fänkål, dill och massor av tomater.
Och på fredag är det dags för mångas favoritfisk – den feta laxen. Här serverar vi den i en varmrökt version med bakade rotfrukter, linser, nötter och en god örtdressing.
I helgen är det helt upp till dig om du fortsätter äta fisk. Blir du sugen på något sött kan vi varmt rekommendera att du använder några av höstens många goda äpplen till en varm äppelcrumble med havregryn och mandlar.
Smakliga måltider!
Veckans tips
Kom ihåg både de magra och de feta Det är viktigt att du varierar mellan mager och fet fisk. Om du inte har koll på alla hjälper vi dig här.
MAGER FISK innehåller 0-2 g fett per 100 g:
Torsk, sej, alaska pollock, rödspätta, sik, gös, gädda, abborre, lutfisk.
HALVFET FISK innehåller 2-8 g fett per 100 g:
Öring, hälleflundra, strömming, röding, pinklax, flundra, havsabborre.
FET FISK innehåller 10-13 g fett per 100 g:
Lax, makrill, sill, böckling, ål.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.