Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja

30 minuter
397 kcal

Älskar du också jordärtskockssoppa? Prova då denna läckra och snabba variant med vita bönor och persilja.

Soppa med bönor och persilja i en skål

Jordärtskockssoppa med vita bönor ochpersilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 2 dl blötlagda och kokta vitabönor, motsvarar 1 dl torkade
  • 1 purjolök
  • Extra jungfruolja
  • 100 g persiljerot
  • 200 g jordärtskockor
  • 6 dl kyckling-/grönsaksbuljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • Havssalt
  • 2 persiljestjälkar
  • 4 hasselnötskärnor, rostade

Så lagar du jordärtskockssoppa med fyllning

  • Gör i ordning och skär purjolökeni ringar, skölj och lägg i en sil föratt rinna av.

  • Värm 1 msk olivoljaoch sautera purjolöksringarnamjuka och glansiga.

  • Gör undertiden i ordning jordärtskockor ochpersiljerot.

  • Skrubba eller skaladem och skär dem i tärningar.

  • Lägg tärningarna i grytan ochvänd runt.

  • Späd med buljong ochlåt soppan sjuda i 10 minuter.

  • Mixa soppan med kokosmjölkoch smaka av med salt.

  • Lägg ibönorna.

  • Gör i ordning persiljanoch stek snabbt i olivolja.

  • Läggden på hushållspapper.

  • Rosta hasselnötterna och gnidskalen av dem (eller köp hasselnötskärnorutan skal).

  • Servera den mustiga soppan medpersilja, nymalen svartpeppar ochhasselnötter.