Nyttiga recept Middag Jordärtsko... Jordärtskockssoppa med vita bönor och persilja 30 minuter 397 kcal Älskar du också jordärtskockssoppa? Prova då denna läckra och snabba variant med vita bönor och persilja. Av Anne Larsen 19 april 2016 Jordärtskockssoppa med vita bönor ochpersilja Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 personer 2 dl blötlagda och kokta vitabönor, motsvarar 1 dl torkade 1 purjolök Extra jungfruolja 100 g persiljerot 200 g jordärtskockor 6 dl kyckling-/grönsaksbuljong 1 dl kokosmjölk Havssalt 2 persiljestjälkar 4 hasselnötskärnor, rostade Så lagar du jordärtskockssoppa med fyllning Gör i ordning och skär purjolökeni ringar, skölj och lägg i en sil föratt rinna av. Värm 1 msk olivoljaoch sautera purjolöksringarnamjuka och glansiga. Gör undertiden i ordning jordärtskockor ochpersiljerot. Skrubba eller skaladem och skär dem i tärningar. Lägg tärningarna i grytan ochvänd runt. Späd med buljong ochlåt soppan sjuda i 10 minuter. Mixa soppan med kokosmjölkoch smaka av med salt. Lägg ibönorna. Gör i ordning persiljanoch stek snabbt i olivolja. Läggden på hushållspapper. Rosta hasselnötterna och gnidskalen av dem (eller köp hasselnötskärnorutan skal). Servera den mustiga soppan medpersilja, nymalen svartpeppar ochhasselnötter. SoppaVegetarisk mat